Potvrdil to kolínský místostarosta Tomáš Růžička. „Miroslav Babák na Městském úřadě v Kolíně nikdy nepracoval. Dříve dlouhodobě působil ve státní správě, delší dobu řídil ekonomické a právní úseky, má zkušenosti s vedením většího pracovního kolektivu," řekl místostarosta k jeho kvalifikaci.

S novým šéfem odboru se zatím však spojit nelze. „Nastupuje až 2. dubna, mobilní telefon jsme mu doposud nepřidělili," vysvětlil Tomáš Růžička.

Nového vedoucího odboru nalezlo vedení města až ve druhém výběrovém řízení, do kterého se Babák přihlásil. Tím prvním neprošel nikdo z účastníků, jelikož nesplňovali potřebná kritéria. Tím například byl minimálně bakalářský titul.

Korupční skandál na odboru dopravy zanechal na úřadu stigma. „Samozřejmě se odboru dopravy věnujeme a budeme věnovat více, než je v jiných městech obvyklé," řekl Tomáš Růžička.

Na protikorupční opatření jsme se podle jeho slov ale neptali jako jediní. „Současný tlak na informace vnímám. Zájem o personální řešení není pouze ze strany novinářů, ale i určitých podnikatelských skupin. Věřím, že ty radost nemají," podotkl Růžička.

Společně se zatčenými úředníky se totiž policisté věnují i samotným úplatkářům, kteří jejich služby využívali.