„V ranní špičce pracovních dní dojde k prodloužení doposud končícího či začínajícího vlaku v Záboří nad Labem, který nově pojede až do případně z Kolína," upřesnil změnu, kterou ocení zejména lidé dojíždějící do zaměstnání Petr Pošta.
Osobní vlak ve směru do Pardubic, který dosud začínal v 6:32 hodin v Záboří nad Labem, nově pojede už z Kolína v 6:06 hodin. V opačném směru pojede osobní vlak, který dosud končil v 6:17 v Záboří nad Labem, až do Kolína, kam přijede v 6:22 hodin. Osobní vlak od Pardubic s příjezdem do Kolína v 17:22 hodin pojede nově jen v pracovní dny, naopak vlak s příjezdem v 18:20 hodin pojede nově denně.Další změna se týká osob, které jezdí z Úval do Prahy, kde pojede odpoledne o jeden vlak více.
Změny se týkají také sousedních okresů, například na Nymbursku pojede o víkendech více vlaků mezi Prahou, Lysou nad Labem a Milovicemi. České dráhy nabídnou v sobotu o osmnáct a v neděli pak o šestnáct vlaků více než v předchozím jízdním řádu.
Půlhodinový interval vlaků mezi oběma městy tak bude zajištěn nejen v pracovní dny, ale nově také o víkendech, a to prakticky po celý den. V odpolední špičce pracovních dní budou čtyři vlaky linky S9 v každém směru prodlouženy z Prahy-Horních Počernic do Čelákovic.
V Praze vzrostl rozsah objednávané vlakové dopravy o 1,6 %, ve Středočeském kraji pak o 2,2 %. Nový jízdní řád bude platit až do 12. prosince 2015.⋌