Nezisková organizace Leccos, z. s. pomáhá a podporuje rodiny s dětmi, děti a mládež Provozuje sociální služby v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Klub Zvonice, které pod stejným názvem působí v Českém Brodě a v Poděbradech. V Poradně pro rodiny a v Rodinném centru Kostička v Českém Brodě nabízí kromě sociálních služeb pro rodiny s dětmi celou řadu volnočasových a vzdělávacích aktivit. Spolupracuje se školami a připravuje pro jejich žáky programy primární prevence, doprovází pěstounské rodiny.

Nedílnou součástí těchto komplexních sociálních služeb je práce v terénu, která pomáhá rodinám s dětmi i dětem a mládeži. Především pro tyto aktivity v terénu je určen nový automobil, který spolek získal díky Českomoravské reklamní agentuře Kompakt, která tímto projektem pomohla řadě neziskových organizací po celé České republice. Nákup automobilu byl financován reklamou firem, které si na dobu šesti let zakoupily na autě reklamní plochu. 

Peníze. Ilustrační foto.
Město bude výstavbu střediska platit ze své kasy

Záštitu nad tímto úspěšným projektem převzalo Město Český Brod. Představitelé města, společně s organizátory a zástupci firem podílejících se na projektu se zúčastnili slavnostního předání. 

V týmu neziskovky mají z nového auta velkou radost. "Chtěli bychom velmi poděkovat všem, kteří projekt Sociální automobil pro Leccos podpořili. Auto přispěje nejen ke zkvalitnění služeb, ale především ulehčí náročnou práci našich sociálních pracovnic a pracovníků. Často navštěvujeme klienty s nevalnou dopravní dostupností, mnohdy vezeme oblečení, pomůcky do školy, potraviny. Použijeme jej také jako doprovodné vozidlo na výjezdových akcích našich nízkoprahových zařízení či při výjezdech pro pěstounské rodiny a tyto akce realizujeme nejen v našem a v blízkých regionech, ale po celé České republice,” popsala fundraiserka spolku Jana Popovičová.

Postup prací na modernizaci autobusového terminálu v Kolíně, říjen 2017
Autobusové nádraží bude nakonec stát městskou kasu méně