Hudební sál se zaplnil nadšeným smíchem a dobrovolníky, kteří se chtěli stát součástí divadelní show s rodilými mluvčími. Žáci pomáhali hlavním hrdinům v černém najít a zneškodnit mimozemšťany z jiné galaxie. V další hře se zase převtělili do rolí detektivů, aby našli vraha. Po celou dobu se skvěle bavili a učili zároveň. A jak potvrdila učitelka angličtiny Andrea Pražáková, právě to byl záměr.

Z koncertu kapely Etc... s repertoárem muzikanta Vladimíra Mišíka ve velkém sále Městského společenského domu v Kolíně.
Obrazem: Písničky z repertoáru Vladimíra Mišíka fungují i bez svého interpreta

„Divadelní společnost The Bear Theatre znám už delší dobu. Vede ji Angličan. Vždy je vše super, takže jejich představení navštěvujeme opakovaně,“ uvedla Pražáková a zdůraznila, že děti si představení moc užily, porozuměly mu a skvěle spolupracovaly. „Zážitek z představení je motivuje k výuce, a přitom si ověří své znalosti v praxi. Na představení jsme pozvali i žáky z ukrajinských tříd, kterým se také líbilo,“ doplnila.

Divadlo hráli i před pandemií

Herci sehráli celkem tři představení pro 6. až 9. třídy. Učitelé měli předem k dispozici pracovní listy, aby mohli děti dobře připravit na jejich role.

Ve 4. základní škole se hrálo divadlo v angličtině i před pandemií. Teď Andrea Pražáková zvažuje, že se žáky divadelní hru opět nastuduje a předvede na konci roku mladším spolužákům.