Černokostelecké například o finance žádala organizace z Nučic, která se zabývá kinologií a výcvik je v černokosteleckém areálu. Spolek chtěl nakoupit vybavení pro výcvik a propagaci kinologických sportů a aktivit.

S žádostí neuspěla ani Oblastní charita Kutná Hora, která chtěla za peníze města poskytovat sociální služby rané péče obyvatelům města. V současné době poskytuje tato organizace své služby jedné rodině v Kostelci.

Město neuvolnilo peníze k rozpočtu ani na Farmářské trhy. Z kasy města by měly vznikat poutače zvoucí na trh a letáky. Mimo jiné by z peněz organizátoři zajistili také dětský koutek.

Vedení města neuvolnilo peníze ani na přemístění plotu za hasičskou stanicí do správného stavu. O peníze v tomto případě žádal Sbor dobrovolných hasičů, který však získal peníze, když žádal finanční injekci na nákup materiálu potřebného k požárnímu sportu. Město podpořilo také celoroční činnost sportovních družstev.

Poslední zamítnutou žádostí byla žádost zdejšího terapeutického centra. Peníze žádal na projekt Psycho-sociální podpora osob se zdravotním postižením. Od města chtělo centrum dofinancovat provoz sociálních služeb.