Bohužel celé akci nepřálo počasí, takřka celé odpoledne pršelo. Navzdory tomu se sešlo několik stovek lidí, za minulými ročníky, které se obešly bez deště, ale uskutečnily se naopak za účasti známých pěveckých jmen, což bylo kritizováno především politickou opozicí, návštěvnost však hodně zaostávala.

Organizátoři ale připravili milý a k této příležitosti velice vhodný program, který v patnáct hodin otevřela Kolínská společnost Poprávu společně s T.K. Arnika připomínající vánoční tradice i tvořící živý betlém. „Měli jsme v plánu i nějaké živé obrazy, ale počasí nám toho hodně zhatilo," svěřil se Tomáš Tvrdík z této společnosti. Na zastřešeném pódiu pak zazpíval Smíšený pěvecký sbor Gymnázia Kolín vedený pedagožkou a sbormistryní Eliškou Tesařovou – Šerákovou a doprovázený kapelou Mišmaš. Její člen, kytarista, mandolínista a v tu chvíli i moderátor vystoupení Jan Roth případný patos shodil chtěným i nechtěným humorem, zazněly písničky od Spirituál Kvintetu, Karla Plíhala i dalších a návštěvníci pod deštníky si notovali společně s dětskými zpěváky. „Pokud se chystáte tleskat, tak zatleskejte především sobě za to, že jste v tomto počasí vůbec přišli.

Očekával jsem, že budu hovořit pro prázdné náměstí," ocenil Vít Rakušan, starosta města, několik historek a přirovnání poté přidal i farář Libor Bulín. „Každý rok se bojím, jestli to, co teď má přijít, se opravdu povede," zavtipkoval starosta a společně s přítomnými dětmi odpočítal od deseti a stromek se rozzářil ještě dřív, než zaznělo slovo teď. Vzápětí začala svými písničkami hladit duše kapela Nezmaři, která zahrála jak své hity Bodláky, Kdo si zpívá, má do ráje blíž nebo Anděl, ale i několik známých koled. Na poslední tři písničky se k Nezmarům vrátil opět kolínský pěvecký sbor a především při závěrečné cohenově Hallelujah, zpívanou všemi na jevišti i na náměstí, běhal mráz po zádech, ale tentokrát ne z chladného počasí.