Jak vás napadlo vyrazit na tento pochod?

Byla to spíš náhoda. Začalo to nepřijatým hovorem od kamarádky, co dělám v sobotu. Řekla mi, že jedou na pochod ještě s dalšími lidmi a jestli se nechci přidat. Znělo to jako výzva, předpověď počasí byla úžasná, takže jsem si řekla, proč ne? (směje se)

Připravovala jste se nějak na takovou dálku?

Vůbec. Byla to spíše spontánní akce, na kterou se nedalo připravit. Chodím ráda, ale zatím můj nejdelší úsek byl 22 kilometrů při pochůzkách v Krkonoších, takže se mi pochodem posunul osobní rekord!

Šli jste v partě. Jak se člověk zabaví? Poslouchali jste hudbu, mluvili spolu?

Původně nás bylo osm, nakonec se nám dva odpojili a byli minimálně o hodinu pozadu. Nuda rozhodně nebyla, občas se i někdo nechtěně obětoval pro tým a pobavil ostatní třeba při přeskakování říčky, kdy jsme tam dvě zahučely jednou nohou, samozřejmě náhradní suché boty jsme s sebou neměly, vylitím půlky piva s dalším občerstvením v nedohlednu a tak dále… Pak samozřejmě padla i klasická témata, jako je škola zkouškové období, práce, kdo kam jede v létě, kdo byl v zahraničí a co může doporučit, tipy, co bychom mohli podniknout příště. Akorát při stoupání nastávalo hrobové ticho! (směje se)

Poslední otázka, chystáte se na nějaký další takový pochod? Zaujala vás turistika?

Bylo to super, rozhodující bylo hlavně nadprůměrně krásné počasí a parta lidí další plán je východ slunce na Sněžce, takže se snad brzo zadaří!