V letošním roce se podařilo vybudovat základ hřiště pro děti a ve stavbě se bude pokračovat. První část je však hotová a na slavnostním otevírání se sešlo na tři sta dětí. Slavnostní pásku přestřihla stylově jedna z malých slečen, která se na hřiště přišla podívat.

„Děkujeme všem, kteří se na vybudování podíleli," děkovala starostka města Zuzana Čiháková. Bez pomoci místních by totiž hřiště nevzniklo. Navíc nyní hřiště, na kterém dotvářejí pohodu skřítci a pobíhající dinosauři, mohou nadále rozvíjet.„Další devizou je vytvoření sociálního zázemí," předeslala Zuzana Čiháková s tím, že kromě toalety a umyvadla by tu měl být k dispozici také přebalovací pult a samozřejmostí by pak měl být prostor pro uložení hraček. Ještě letos pak Kouřimští stihnout umístit do prostoru domek s lavicemi a stolkem.

Kromě sociálního zázemí, které potěší spíše rodiče by v příštím roce měli vzniknout také další hrací prvky pro děti. Kromě houpačky by děti měly mít k dispozici také větší pískoviště a v letních dnech pak také malinké brouzdaliště. Kromě toho by v parku během příštího roku Kouřimští chtěli dovysadit keře a nainstalovat ptačí budky.
Další vizí je udělat pěšinku přes piknikovou loučku. A ani tento výčet není ještě celý. Zkrátka dětské hřiště v městském parku, který si Kouřimští předělávají svépomocí k obrazu svému, se bude nadále rozvíjet.