Ulice je velmi úzká, projede tam v podstatě jen jedno auto. Kdysi to směrem k lesíku v pohodě stačilo, jenže po vzniku nové zástavby je to už problém. A čím dál větší, protože obyvatel lokality stále přibývá a úzká silnička prostě už absolutně nestačí. Není divu, že si na to obyvatelé často stěžují.  „Když se tady potkáte s náklaďákem, tak jsem v čoudu,“ shrnul situaci jeden z řidičů mířících ulicí K Vinici směrem do centra. „Je tu čím dál víc aut, kolikrát se jich tu vyhýbá i několik najednou. A člověk nemá chuť si to nechat odřít. A to hrozí téměř kdykoli, když se v těch nejužších místech potkáte s dalším autem, o náklaďáku ani nemluvím,“ dodal.

Koncert Dymytry v Nýrsku.
Kulturní tipy z Kolínska: vyberete si i vy?

Proto radnice začala jednat s majiteli několika pozemků, které by byly vhodné k rozšíření silnice. První jednání bylo úspěšné, vlastník pozemek odprodá. Budou následovat další jednání a už dnes to vypadá, že i v dalších případech by město mělo docílit svého a vykoupit další pruhy pozemků potřebných ke zkapacitnění komunikace, a to až ke křižovatce u sila. „Autenticky plníme občanskou vůli, která vzešla z několika žádostí, z několika debat s občany, z několika schůzek u mě v kanceláři,“ říká starosta Vít Rakušan.

„Výkup pozemků pro rozšíření silnice je něco, o co město Kolín primárně samo o sobě neusiluje, netouží po dalších pruzích pozemků. Nicméně tady historicky vznikl developerský projekt, který nebyl dobře řešen co do příchozí komunikace,“ dodal k celé věci starosta.

Nyní bude město, jak už i zastupitelé odsouhlasili, kupovat prvních 113 čtverečních metrů plochy za 250 korun metr.

Originální autorské korunky pro Miss Polabí 2017 jsou před dokončením. Jejich autorkou bude opět šperkařka Jitka Slavíková.
Korunky pro Miss Polabí zdobí pravé perly