„Hřiště by městskou kasu mělo vyjít asi na 1,5 milionu korun,“ prozradil starosta města Jiří Kahoun s tím, že zastupitelé rozhodli o tom, že hřiště vybudují z vlastních zdrojů a bude stát na Smíchováku.

Jasno však není v tom, jaký povrch hřiště bude mít. „Rozhodujeme se mezi dvěma povrchy, každý z nich má své výhody i nevýhody,“ vysvětlil starosta.

Za krásného počasí se uskutečnil 63. ročník Polabských závodů v atletice.
Tři stříbrné a osm finále atletů na šampionátu dospělých

Zatímco o povrchu hřiště není zcela rozhodnuto, jasno má vedení města v otevírací době. „Hřiště bude otevřené dle provozního řádu a uvažujeme o tom, že to bude nonstop,“ řekl místostarosta města Jan Černý. Ten však dodal, že na hřišti nebudou lampy, tudíž ve tmě sportovci stejně hřiště nebudou moci využívat. Respektovat by pak samozřejmě měli noční klid.

„Vyzkoušíme nechat hřiště odemčené neustále, pokud budou problémy, začneme ho zamykat,“ dodal ještě Jan Černý.

Nové hřiště totiž bude stát u bytových domů a město samozřejmě musí brát ohledy na jejich obyvatele. Hřiště, které na místě bylo původně, stálo blíže k bytovým domům. „Nové multifunkční hřiště bude dál, aby sportovci tolik nerušili obyvatelé,“ uzavřel místostarosta, který si uvědomuje, že sportovci mohou dělat hluk.

Nádraží v Českém Brodě
Vlak a montážní vozidlo zastavily jen 45 metrů od sebe