„Dle mistrových slov se všem našim závodníkům velice dařilo a společně s dalšími členy reprezentace vybojovali pro Českou republiku celkové 2. místo v soutěži týmů, což je opravdu velký úspěch v konkurenci mnoha týmů z evropských zemí," řekla Tereza Lee z kolínského klubu Taehan.

Většina kolínských závodníků startovala podle jejích slov naposledy v žákovských kategoriích, protože jako držitelé posledního žákovského stupně – 1. kupu již brzy získají mistrovské pásky a na další závody už pojedou v mistrovských kategoriích.

„Na turnaji bylo vidět, že mají oproti svým soupeřům více zkušeností, a proto není divu, že si z rakouského turnaje odvezli celkem šest zlatých a jednu stříbrnou medaili v kategorii jednotlivců a ještě další medaile v kategoriích dvojic a trojic," poznamenala Tereza Lee.

„Všem závodníkům srdečně gratulujeme a děkujeme za úspěšnou reprezentaci našeho klubu a České republiky," dodala ještě Lee s tím, že je ráda, že tito závodníci jdou příkladem svým kamarádům 
z klubu. Zároveň doufá, že právě také je inspirují k účasti na příští národní soutěži, kterou je turnaj pořádaný v neděli 
15. května klubem v Kolíně. Soutěž ponese název Kolín Cup 2016/ Czech open 2016.

„Těšíme se, že objevíme mezi nováčky nové závodní talenty a zveme všechny na zajímavý sportovní zážitek," uzavřela Tereza Lee.

Jednou ze závodnic, která se zúčastnila úspěšného turnaje, byla také Hana Lee. Devítiletá slečna skončila na druhém místě v kategorii mladších žákyň. Jak se jí na závodech líbilo? „Závody byly fajn, v Rakousku jsem byla podruhé, měla jsem sice velkou trému, ale i tak jsem získala stříbrnou medaili v jednotlivcích, tak jsem ráda. S kamarády jsem ještě vyhrála stříbrnou ve trojicích a s Katkou Svítilovou ještě bronzovou ve dvojici," prozradila všechny své úspěchy na tomto turnaji mladá sportovkyně. Taekwondo prý cvičí asi od pěti let, tedy čtyři roky.

„Taekwondo WTF mě moc baví a už se těším, až získám první mistrovský pásek. Říká se mu první poom, je to podlouhle červenočerný pásek, ale až mi bude patnáct let, bude se mu říkat dan a dostanu pásek černý. Budu nejmladší držitelka mistrovského stupně v ČR," rozpovídala se mladá slečna, která se zúčastní také letošního mistrovství České republiky.

„Bude to pro mě první start v kategorii A, tak jsem na své soupeře moc zvědavá," řekla Hana Lee. Kromě toho se prý nejspíš zúčastní také všech národních turnajů v republice. Zda pojede ještě na nějaký turnaj do zahraničí, zatím neví. Prý to bude záležet hlavně na jejich výsledcích.
Hana Lee prý nevynechala za svoji kariéru jediný Kolín Cup. Jde o turnaj, který pořádá právě její domovský klub a letos se koná již po šesté.
Každý rok podle slov malé Hany přijede více a více závodníků. V loňském roce to bylo už prý dvě stě čtyřicet. Kolínský turnaj je v současné době největším turnajem v taekwondo WTF poomsae v ČR.

„Doufám, že i letos přijede hodně závodníků ze zahraničí, vloni přijeli až z Irska," prozradila Hana Lee. Turnaj bude jistě zajímavý pro diváky, kromě závodění ozvláštní turnaj také několik vystoupení, například skupina kluků z kolínské gymnastiky Flying Boys, což má vždycky u diváků obrovský úspěch. Turnaj jako každý rok zahájí starosta města Vít Rakušan.

A co by Hana Lee ještě dodala o cvičení? „Že je prostě bezva. S našimi trenéry v Kolíně cvičíme úplně všechno, každý si ve cvičení najde to, co ho baví, někoho baví cvičit sestavy, jiného sebeobrana, kluci mají zase radši třeba zápas a malé děti se naučí cvičit 
taekwondo formou hry, ani nevědí jak," popsala Hana Lee.

V klubu prý nyní mají hodně nových malých dětí, takže je připravený nový oddíl pro nejmenší a jmenuje se 
Taewonďátka. Ta se scházejí každé pondělí a středu od 15.15 hodin do 16.00 hodin.

„Je krásné vidět malé děti, jak je cvičení baví. Já v tomto oddíle dělám asistentku a to zase moc baví mě," přiznala teprve devítiletá Hana. Dost možná se Hana do budoucna stane samostatnou trenérkou, chtěla by dokázat ještě něco? „Až budu starší, chtěla bych cvičit tak, abych se dostala do úzkého výběru reprezentace a mohla jezdit 
s ostatními na turnaje po celém světě. Letos se výprava chystá na závody do Jižní Koree a Austrálie a na podzim na mistrovství světa do Peru. Budu všem držet palce," zakončila nadšeně Hana Lee své vyprávění.