Michal i když ho ještě stále trápilo zraněné rameno noha a prodělaná chřipka, nastoupil v neděli na Teplické tatami v kategorii senioři a to rovnou na mistrovství republiky seniorů, kam se nominoval jako Mistr České republiky juniorů a druhým místem v kategorii senioři na mezinárodním poháru Brno Cup.

I když na něm byla vidět únava po nemoci a trápila ho předešlá zranění bojoval ze všech sil a skončil na druhém místě, kde prohrál pouze na jeden trest shido ( trest udělený rozhodčím třeba za uvolňování úchopu oběma rukama, nebo závodník, který chytil křížový úchop a ihned nezaútočí, to samé se týká úchopu za pásek a jednostranného úchopu.) Tento zápas prohrál s dlouholetým členem mužského národního týmu Zavadilem. Všechny ostatní zápasy Michal vyhrál na plný počet bodů a stal se tak vicemistrem České republiky kategorie senioři do 66 kg pro rok 2015.

Michal se též zúčastnil v sobotu Českého poháru s mezinárodní účastí- Brno Cup – také v kategorii senioři, kde obsadil druhé místo, kdy prohrál na sporný trest shido v posledních 2 vteřinách zápasu (a to i když druhý závodník za celý zápas ani jednou nenastoupil do techniky a měl být penalizován) se závodníkem z Bosny a Hercegoviny, který se právě vrátil z mistrovství Evropy a má za sebou vítězství na několika A-čkových turnajích v Evropě.

Michal i když pouze s váhou 66kg dále nastoupil do otevřené kategorie seniorů OPEN bez rozdílu vah a hned v úvodním zápase dostal vylosovaného nejtěžšího a největšího závodníka kategorie Rusa Baykalova Vitalije (135 kg 200 cm). Byl to tedy zápas Goliáše a Davida o čemž hovoří i to že celá hala stála a fandila, protože takový zápas není normálně k vidění. Michal hned od úvodu nastoupil s vervou a po 30 vteřinách vedl na juko, když se mu podařilo přetočit soupeře z jeho nastoupené techniky.

To už, ale hala opravdu řvala a i rozhodčí na jiných tatami pokukovali po tomto zápase. Michal v zápalu boje nepostřehl že vede a stále nastupoval do technik s naprostým nasazením a zápalem, což bylo odměňováno velikým aplausem a potleskem z řad diváků i ostatních soutěžících. Veliký Baykalov přestával stačit z dechem nemohl absolutně najít nic čím byl Michala ohrozil, jelikož ten kolem něj poletoval jako včela a vypadalo to že Michal zvítězí. Ve druhé minutě zápasu však došlo po úderů ke krvácení z nosu a Michal musel být ošetřen, což poskytlo Baykalovovi čas na vydýchaní.

Michal stále nevěděl, že vede tak ihned začal bojovat a přitom se rusovi podařilo Michala chytit a doslova zalehnou a zde váha rozhodla zvednout 135 kg živé váhy prostě nešlo. Po zápase kdy Baykalov dlouho ležel na tatami, než se byl schopen se vůbec zvednout, Rus hlubokým hlasem prohlásil „ říkali mi ať ho nezlomím vejpůl a on mě dokonale zničil".