„V loňském roce se v Kolíně podařilo za tímto účelem vybrat 8 090 korun. Získali jsme certifikát na nákup 9 arů deštného pralesa. V roce 2017 jsme získali certifikát na 5,6 arů a já doufám, že se nám v rámci třetího ročníku podaří vybranou částku zvýšit a přispět tím ke zvětšení plochy zachráněného pralesa.“ dodává Jana Macháčková, organizátorka této charitativní akce.

Přičemž minimální výše příspěvku je pouhých 90 Kč za lekci, která zachrání 10 m² deštného lesa.

Problematika kácení deštných pralesů kvůli businessu je ve světě již dlouholetým problémem. Spolek Prales dětem nezištně bojuje za přežití stromů, ale i zvířecích obyvatel pralesa. A i přesto, že je pro Českou republiku Sumatra velmi daleko, týká se tato problematika i nás.

Ilustrační foto
Půlmiliarda na kotlíkové dotace se vyčerpala během dvou minut

„Díky pralesům a oceánům dýcháme, žijeme. Vzniká zde i obrovské množství vzdušné oblačnosti – vody, která zde utváří dokonalý koloběh. Tato vzdušná oblačnost pocházející z rovníkových deštných pralesů opět stabilizuje klima na Zemi a je klíčovým faktorem pro zemědělství, tedy zásobování planety sladkou dešťovou vodou, a to u nás v České republice,“ potvrdila Jana Macháčková.

Program Mezinárodního dne jógy v Kolíně.Zdroj: Jana Macháčková

Mezinárodní den jógy v Kolíně navštíví i zástupce ze spolku, který povypráví o problematice kácení deštných pralesů i o činnosti Prales dětem.

„Přijďte se mezi nás třeba jen podívat, poslechnout si krátkou přednášku od zástupce spolku Petra Coubala od 17 a 18 hodin, nasát atmosféru nebo zjistit, čím vás může jóga obohatit. Každý z Vás může zachránit svůj AR deštného pralesa ve prospěch rozšíření rezervace Green Life na Sumatře, která je světovým příkladem spolupráce lidí na ochraně světového přírodního dědictví deštných pralesů a ohrožených druhů zvířat,“ poznamenala na závěr Jana Macháčková.

Mezinárodní den jógy se v ČR i po celém světě slaví 21. června už pátým rokem a v Kolíně máme tuto příležitost už potřetí. Ve čtvrtek 21. června od 16 hodin ve studiu RelaxMe formou ochutnávky různých lekcí jógy jak pro začátečníky, tak pro ty, kteří už nějakou zkušenost s jógou mají. Tak jako každý rok bude výtěžek z celé akce věnován spolku Prales dětem a jejich projektu Green Life na záchranu pralesů na Sumatře.

Pracujete z domova? Trend coworkingu se rozrůstá
Pracujete z domova? Trend coworkingu se rozrůstá