Jak řekl Vít Rakušan, kolínský starosta, do druhého kola soutěže se přihlásily tentokrát tři subjekty, předchozího kola se zúčastnila pouze jedna firma. „Do soutěže se také přihlásila firma AVE a firma Jürgena Bosse," řekl starosta.

Právě Rosický měl nabídnout lepší podmínky než AVE, firma Jürgena Bosse byla vyražena z výběrového řízení. „Nesplňovala parametry, byť se jednalo o triviální chybu," řekl starosta Vít Rakušan. „Návrh smlouvy totiž nebyl firmou Bosse podepsaný, což je v právní terminologii takzvaná nezhojitelná chyba," vysvětlil Rakušan.

Ten také uvedl, že na toto výběrové řízení město najalo externí firmu. Takový byl tedy názor externího právníka. „Můj právník je opačného názoru," reagoval Jürgen Paul Boss. „Podle mého právníka toto důvod k vyloučení z výběrového řízení není. Podáme odvolání. Z principu," řekl Boss.

Firma Rosického chtěla začít provádět odtahy už 1. července. Areál odstavného parkoviště sídlí v Kolíně v Polepské ulici. Potvrdil to Stanislav Rosický. „Oproti firmě Boss, která záchytné parkoviště má v Chotouchově, to tak bude blíž," poznamenal starosta.

Zeptali jsme se Stanislava Rosického, proč měl o zakázku zájem, když Odtahová služba Boss uvedla, že odtahy nejsou v Kolíně zrovna výdělečným kšeftem. Předchozí provozovatel Ivan Dobřanský s odtahy skončil ze stejných důvodů. „Nevrhám se do toho po hlavě, začínám pomalu. Když to půjde, budu časem rozšiřovat vozový park, když ne, tak příležitost k odtahům bude mít třeba někdo jiný," řekl Stanislav Rosický.

Firma Jürgena Bosse před časem smlouvu městu vypověděla, důvodem podle majitele měly být velké prodělky, podle jeho názoru nedávalo město odtahovat téměř žádné automobily. „Denně se objevují případy, kdy řidiči parkují doslova na přechodech pro chodce, v zákazech zastavení nebo i přímo v křižovatce, stěžují si už i sami obyvatelé města. Přitom si město bere z každého odtahu nemalou provizi. Tu jsme chtěli snížit, ale nepodařilo se," řekl nám před časem Boss.