V průběhu roku dochází neustále k vyhodnocování využití jednotlivých spojů. To pak vede ke zrušení, omezení nebo posílení daných spojů.

Změny se chystají jak v autobusové, tak vlakové dopravě. Spoj 3 u autobusu označeného G52 se posunuje o deset minut dopředu. Spoj 9 u autobusu G54 pak bude jezdit jinou trasou.

Vynechá totiž zastávky v Poboří, Hradeníně a Žabonosech, místo toho bude zajíždět do Břežan I k hostinci. Spoj 27 bude naopak nově veden přes zastávku Žabonosy a spoj třicet jedna bude zajíždět i do Blinky.

Pražská integrovaná doprava, která sahá až na území Kolínska hlásí také drobné změny. Například autobus 409 převádí výlukovou trasu do trvalého stavu. Tento bude jezdit přes Český Brod do Kostelce nad Č. l. k sanatoriu a na náměstí. Ruší se spoj, který odjížděl devět minut po třetí hodině z Českého Brodu do Úval. V Pražské integrované dopravě dochází také k přemístění několika zastávek.

Například zastávka Klučov Žhery se přemisťuje obousměrně z místní komunikace na silnici III/3305. Výlukově však toto přemístění trvá již od 26. listopadu. Týká se autobusu číslo 426.

Další přemístění zastávky se týká stejné linky autobusu. Zastávka s názvem Rostoklaty, Nová Ves II nově bude ve směru na Český Brod na místní komunikaci na náves.

Odjezdy vlaků na trati 010 Kolín Týnec nad Labem Pardubice se posunou maximálně o deset minut. Nově však budou propojeny vybrané osobní vlaky Praha Kolín se spoji Kolín Pardubice. Při cestě z Prahy do Pardubic či naopak tak cestujícím odpadne přestup v Kolíně.

Ti, kdo chodí na vlak na poslední chvíli, by si měli dát pozor na odjezd vlaků S1 a S7.

Vlaky S1 budou z Prahy Masarykova nádraží totiž odjíždět v 17.a 47. minutu (nyní je jejich odjezd o dvě minuty později). Příjezdy vlaků do Prahy se nezmění.

Vlaky linky S7 budou z Prahy hlavního nádraží odjíždět v 2. a 32. minutu, tedy o sedm minut dříve než doposud. O stejnou dobu dříve vlaky na „hlavák" také přijedou.

Z hlavního nádraží pojede v pracovní dny v půl osmé a dvě minuty nový osobní vlak do Úval, naopak nepojede stávající vlak z Úval ráno v pět hodin a deset minut.

Odpolední vlaky z Kolína do Ledečka pojedou nově vždy v 50. minutu a příjezdy do Kolína jsou plánované ne 19. minutu.