Podle jeho slov trenéři děti přivítali ve sportovní areálu kolínských basketbalistů v Sendražicích. „Počasí nám přálo a tak jsme se hned vrhli do sportování. Úvod patřil seznámení všech kluků a holek s basketbalem a aktivním rozcvičením před každým tréninkem," popsal první chvíle Filip Rytina. Pak podle jeho slov děti rozdělili do tří skupin podle věku. Následně se začali zaměřovat na zlepšení dovedností.

Zaměřili se nejen na koordinaci pohybu, střelbu, přihrávky nebo driblink, ale také na další dovednosti spojené nejen s basketbalem, ale se sportem všeobecně. „Pondělní program zakončil mezi všemi účastníky oblíbený baseball," upozornil Filip Rytina na to, že děti se rozhodně nevěnují jen jednomu sportu.

Druhý den bylo deštivo a tak malí sportovci nemohli den trávit ve venkovním areálu. Přemístili se proto do haly Spojů, kde se věnovali míčovým hrám. „Pak následoval přesun do Vodního světa, kde si děti užívaly bazénu, tobogánu a skluzavek," popsal Filip Rytina další část druhého dne, kterou si děti užily hlavně ve vodě. Středa už zase patřila basketbalu. „Trénovali jsme v Sendražicích," upřesnil Filip Rytina. Na programu prý byly jednotky zaměřené na zlepšování již zmiňovaných dovedností. Čtvrtý den museli sportovci vzhledem k dešti opět využít mokrou variantu.