Kolín – Měsíce ubíhají jako voda a kdo si dnes vzpomene na lítý boj v komunálních volbách? Někdo si odnesl vavříny vítězství a obsadil křesla na radnicích, někdo získal hlasů méně. Kolínský deník se zajímal, co dnes, po více než roce po volbách do zastupitelstev, dělají ti, kteří se o přízeň voličů v Kolíně ucházeli.

Oslovili jsme lídry jednotlivých stran a politických seskupení, která kandidovala v komunálních volbách v Kolíně na podzim roku 2014. Dnes jsme si povídali s lídrem ČSSD Lubošem Nymburským.

„Za poslední rok od voleb se toho u mě docela dost změnilo. Pokud to vezmu z pohledu politického, tak před komunálními volbami byly v Kolíně dvě místní organizace. V jedné z nich jsem byl předsedou. Po drtivé porážce ČSSD v Kolíně jsem především já, ale i celá kolínská organizace, zahájil radikální sebereflexi," říká Lubomír Nymburský.

„Před pár měsíci proběhlo takzvané sjednocení organizací a novou předsedkyní se stala Zuzana Vejdělková, vrchní sestra kolínské nemocnice. Já jsem byl zvolen místopředsedou. Stranu bychom do budoucnosti chtěli transformovat do moderní podoby, přinést obyvatelům města užitek a po příštích komunálních volbách vyjít z opozice a být ve vedení města," dodal Lubomír Nymburský.

Ten nadále obhájil pozici místopředsedy okresního výboru ČSSD. „Dále se angažuji jako zástupce Středočeského kraje, ve školské radě SOŠ stavební a SOU stavební v Kolíně. Ač jsem byl za stranu nominován, současné vedení města mě nedelegovalo ani do žádné městské komise, ač jsem byl před volbami ve dvou a na každou jsem poctivě chodil," poznamenal.

„Po pracovní stránce jsem v květnu 2015 dal výpověď v Bruselu, však o tom také psaly noviny. Od června jsem si obnovil živnostenský list a nyní jsem na volné noze, věnuji se dále poradenství v rámci dotací a především studuji," popsal dále Lubomír Nymburský.