Co říkáte na to, že jste získali téměř 65 procent hlasů? Oproti minulým volbám to je v podstatě trojnásobek.

Je to neuvěřitelné překvapení. V první řadě obrovsky děkuji kolínským voličům, jejich důvěra je nesmírně zavazující. Chtěl bych jim v tento okamžik slíbit, že nezpychnu, že nebude to vláda jedné strany, hodláme dále spolupracovat s ostatními subjekty. Je to neuvěřitelný výsledek, pokusíme se nezklamat.

Ne všichni koaliční partneři z minulého období ve volbách ale získali mandáty.

Osobně vyjadřuji lítost nad tím, že se nedostala do zastupitelstva strana TOP 09, což byl kvalitní koaliční partner. Mrzí mě to v osobě místostarosty Pospíšila, který bude našemu týmu chybět, jednoznačně jsem s ním počítal.

Je ale nutné podotknout, že byste žádnou koalici uzavírat nemuseli, získali jste většinu křesel v zastupitelstvu. Co vy na to?

Nechceme vládnout jako jedna strana, chceme uzavřít koalici.

S kolika stranami počítáte?

Můžu říct dopředu, že nejpravděpodobněji s naším dosavadním koaličním partnerem, což jsou Kolíňáci.

Volební kampaň byla hodně založená na vás. Jak to vzniklo?

Byl tady pocit, že pro Kolín funkci vykonávám poměrně obstojně, domnívali jsme se, že lidé si přejí, abych na radnici zůstal. Chtěl bych ale zdůraznit, že jsme na plakátech představovali všech 27 členů, říkali jsme, že Změna není jen Rakušan.

Očekáváte, že se něco ve vašem životě změní?

Doufám, že se toho příliš nezmění. Velmi doufám, že ty nejbláznivější roky a kotrmelce ve svém osobním životě mám za sebou, a že budu čtyři roky vykonávat funkci starosty zodpovědně a bez nafouknutí, jako jsem to dělal dosud.