„Městská policie se bude zaměřovat nejen na park, ale i na stanoviště podzemních kontejnerů. Na nejhorších místech, kde to půjde, umístíme mobilní kameru nebo fotopast. Městská policie to pak bude sledovat, pokud někdo bude dávat věci tam, kam nepatří, bude muset policie zasahovat, a viníci se budou popřípadě muset dohnat,“ potvrdil starosta Michael Kašpar.

Spousta lidí záměrně dává věci mimo odpadkové koše, nebo se do úzkých prostor podzemních kontejnerů snaží dostat věci, které jsou větší než hrdlo kontejnerů. Odpadky pak zanechávají vedle, zvýšený monitoring by je nyní mohl odradit.

Premiér Andrej Babiš a jednatel firmy Lupofyt a zároveň předseda Okresní agrární komory Rakovník Jaroslav Mikoláš.
Zemědělci chtějí zrychlit výstavbu malých nádrží

Problémy má město i s vandalismem, který velmi často vzniká v opojení s alkoholem.

„Například nějací alkoholem posílení mladíci převrátili toitoiku na Pražské ulici. Na autobusovém nádraží někdo poškodil koš, který stojí 11 až 12 tisíc korun,“ řekl starosta a dodal, že ten samý odpadkový koš byl rozbitý už před půl rokem. „Policie mladíky chytla u činu, a vzhledem k tomu, že jde o událost nad pět tisíc korun, byli obžalování a pozváni k soudu. Budeme se to snažit řešit,“ dodal Michael Kašpar.

Ilustrační foto
Uzavírka kvůli přejezdu na Šťáralce zkomplikuje dopravu