Večer zahájila cerhenická kapela Insignie složená z muzikantů regionu sahajících od Radovesnic přes Hořany až po Radim, která si pro svůj tvrdší rock sama vymyslela škatulku power hard rock. Provozovala jej s nasazením, texty odkazujícími k historii a především s výbornou hrou obou kytaristů Martina Rýgla a Robina Chaloupky. „Jsme moc rádi, že jsme si mohli zahrát na jednom pódiu se známějšími interprety z okolí. Hrálo se nám výborně, atmosféra byla příjemná a odezva od diváků pozitivní. Určitě je to pro nás super zkušenost do budoucna," hodnotil po koncertu zpěvák Pepa Štýcha. Protože následující kapela svoji muziku řadí do stylu glam metalu, bylo jasné, že její muzikanti budili pozornost už svým oblečením při příchodu do sálu – kožené bundy i kalhoty, šátky na hlavách i u pasu, namalované oči, vysoké koně na nohách.


„Hráli jsme všude možně, dokonce i na několika koncertech v zahraničí, ale vždycky jsme si chtěli zahrát tady v Kolíně. Studoval jsem tu totiž gymnázium," vyznal se z pódia zpěvák a kytarista říkající si Stevie Gunn, který neváhal seskočit z pódia a přivést pod něj fanoušky do kotle. K jejich anglicky zpívaným písničkách připojili i sem tam nějaký ten pódiový efekt a vysloužili si zasloužený potlesk. Zpěvačka Marika Postlerová přijela před rokem na Noty s kapelou The Lizards a nakonec k jejich koncertu nedošlo, kytarista Honza Coufal ještě nedávno hrál se svým bráchou ve skupině Bastilla, teď je všechno jinak a oba doplnili pražskou část souboru Relict a společně předvedli perfektní pop rock zahušťovaný basovou kytarou Davida Dvořáka s doprovodnými vokály bubeníka, ale především perfektním výkonem zpěvačky Mariky, která k většinou českým textům přidala i nějaký v angličtině.


Následující chvaletický Komat je v Kolíně jako doma, nedávno tu U Vodvárků pokřtil svoje poslední CD nazvané 15 let v Komatu a i on má ve svém středu po celých patnáct let zpěvačky. Tou současnou a zatím poslední je Aneta Smolíková, která si na písničku Dej si říct pozvala na pódium čerstvou držitelku ceny Kolínský Otík a frontmanku kapely Bastilla Terezu „Kočičkovou" Horčičkovou a na další skladbu předem domluvenou dívku z publika.
Končilo se samozřejmě největším hitem Potřebuju sex.

Velimský basový kytarista Karel Valtr je duší kapely The Lizards, ta se kolínskému publiku předvedla s novou zpěvačkou Annou Danilukovou s perfektní pódiovou prezentací, kdy Karel oblečený v zářící červené košili a se šátkem uvázaným na ruce neváhal seskočit z pódia a na zemi v kleče mrskat své basové figury. I na poslední kapelu její fanoušci vydrželi, nakonec končilo se těsně před půlnocí. „Historicky šel výtěžek této akce vždy na postižené povodněmi nebo nějakou jinou vodou, nechceme nic přivolávat, pokud nedojde k něčemu podobnému, než zaplatíme výlep plakátů a nějaká další drobná vydání, najdeme někoho potřebného a tomu jako vždy výtěžek předáme. Nebude nijak závratný, ale věříme, že udělá radost. Každopádně chceme poděkovat nejen všem zúčastněným kapelám, ale i zvukaři Láďovi Douskovi a jeho kolegovi osvětlovači, kteří se koncertu věnovali zadarmo," shrnuli pracovníci společenského domu, již tradičně Noty na pomoc organizovali