Větve odkládejte na určená místa

Kouřim – Od pondělí 24. října mohou Kouřimští odkládat ostříhané větve ze stromů a keřů ze soukromých zahrádek na asfaltovou plochu u skanzenu, případně do Podskalí na pozemek za mostem u čerpacího místa požární vody nebo pod autobusové nádraží. Štěpkovat se bude 7. listopadu.

Ve Smrčinách nepůjde proud

Jevany – V části obce nepůjde ve středu 26. října proud. Bez elektrické energie se budou muset obejít lidé žijící Ve Smrčinách. Elektřina nepůjde od 7.30 hodin do 15.00 hodin.

Uhraďte finanční dar obci

Toušice – Obyvatelé Toušic by měli uhradit finanční dar obci na ekologické účely co nejdříve. Splatnost daru je do konce tohoto měsíce. 
V současné době je v plném proudu výstavba vodovodních přípojek, ale u jednotlivých nemovitostí bude uskutečněná až potom, co lidé zaplatí finanční dar. Ten je možné hradit na pokladně obecního úřadu nebo přímo převodem na účet, kdy jako variabilní symbol uveďte číslo popisné.

Opravují lavičky

Kostelec n. Č. l. – Po instalaci laviček ve městě nyní Černokostelečtí opravují a vyměňují lavičky také na hřbitově.

Vitičtí oočkují psy hromadně

Vitice – V neděli 23. října se uskuteční hromadné očkování psů proti vzteklině. Ve Viticích bude zvěrolékař u obecního úřadu v 10.00 hodin. V Chotýši bude u hospody o 45 minut později. Další zastávkou veterináře budou Lipany. Tady bude na psy čekat u zastávky autobusu v 11.15 hodin. Naposledy se pak staví u obchodu v Dobrém Poli, kde by lidé se svými psími miláčky měli čekat v 11.45 hodin. Je možné nechat svého pejska očkovat vakcínou proti vzteklině nebo kombinovanou vakcínou.

Odpoledne si budou hrát 

Svojšice – Společně si hrát a vyrábět z různých přírodnin Podzimníčky budou všichni zájemci v mateřské škole ve Svojšicích ve čtvrtek od 16.00 hodin. Každý může přinést dobrůtky z plodů podzimu, které ostatní rádi ochutnají. Každý by si také měl přinést přírodní materiál podle vlastního uvážení. Fantazii a tvořivosti se meze nekladou.