Konojedští chystají zasedání

Konojedy -  Veřejné zasedání zastupitelů, na které jsou zváni všichni občané, se koná 15. března. V pátek v půl sedmé budou v Konojedech hovořit o vyúčtování linek PID nebo nabídce Městské policie z Kostelce nad Černými lesy, která nabídla spolupráci ohledně měření rychlosti v obci.

Odvezou velko-objemový odpad

Toušice -  Kontejner na velkoobjemový odpad bude v Toušicích a Mlékovicích přistaven u separačních nádob 23. a 24. března. Po celý víkend budete moci odložit matrace, koberce, nábytek, vany, umyvadla nebo například linolea. Do kontejneru rozhodně nepatří suť, nebezpečný a biologický odpad. Roští a kusy dřeva je možné odvést na hromadu mezi obcemi, která bude spálena při akci pálení čarodějnic. Na toto místo nepatří pneumatiky.

Od dubna jsou volné byty I. kategorie

Stříbrná Skalice -  V budově zdravotního střediska Na Zlodějce jsou k dispozici občanům dva byty a garáž. Přednost mají zájemci ze seznamu uchazečů, ale nabídky obecní úřad přijímá do 25. března do šestnácti hodin. Bližší informace o jednotlivých bytech a pravidlech i podmínkách nájmu poskytuje zájemcům starosta obce.

Tentokrát odvezou papírový odpad

Vyžlovka -  Lepenky, noviny, časopisy, kartony, papírové obaly, sešity, balicí papíry, knihy bez vazby a spisy. To všechno můžete připravit do jednoho pytle a nechat odvést do sběru 18. března, kdy se uskuteční plánovaný svou papíru.

Hovořit budou o Vlčím dole

Zásmuky -  Zastupitelé se budou na zasedání zabývá mandátní smlouvou na nápravná opatření k odvrácení škod způsobených vlivem staré ekologické zátěže bývalé skládky Vlčí důl. Hovořit však budou také o rozpočtovém opatření.

Kradli a opalovali kabely z budovy

Kolín -  Po třetí hodině odpolední nahlásil někdo na policii , že nějaký mladík odstřihl kabel z budovy pošty a utíká přes koleje směrem ke Starokolínské ulici. Při projíždění ulicí si hlídka všimla černého kouře, vycházejícího z přilehlého lesa. Na místě byli dva muži, z nichž jeden odpovídal popisu podezřelého z krádeže kabelu. Dým, kterého si policisté všimli už z dálky, totiž vycházel z ohniště, na kterém muži opalovali kabely. K události byla zavolána státní policie.

Obtěžoval hosty

Kolín -  V jednom z kolínských barů musela v sobotu zasahovat policie. Podnapilý mladík obtěžoval hosty a častoval personál urážkami. Přestupek řešili pokutou.