Chtěla se líbit, kradla plesové šaty

Kolín – Podezření z pokračující trestné činnosti sdělili Kolínští policisté třiadvacetileté ženě z Kutné Hory. Ta v obchodním centru v Rorejcově ulici ukradla rovnou dvoje plesové šaty. O dva dny později v tom samém obchodním domě vzala ještě bižuterii, spodní prádlo a tričko. Celková garderóba na ples s tričkem navíc měla hodnotu 17 tisíc. Dívka tak sice ušetřila, ale věcí si dlouho neužila, šaty už asi ani provětrat nestihne. Za krádež všech věcí jí totiž hrozí až dvouleté vězení.

Na úřadě mají dovolenou

Krupá – Administrativní pracovnice obecního úřadu má do 18. prosince dovolenou. Provoz tak bude omezen.

Zásmučtí zastupitelé se sejdou ve středu v zasedací místnosti

Zásmuky -  V zasedací místnosti v budově zdravotního střediska se 12. prosince od 18.00 hodin sejdou zastupitelé města. Kromě rozpočtu na následující rok budou řešit například přijetí dotace na rekonstrukci mostu přes Vavřinecký potok v oblasti Nesměň Buda a zároveň také smlouvu o toto dílo.

V Doubravčanech dočasně omezili průjezdnost přes mostek

Doubravčany -  Omezení týkající se celkové hmotnosti automobilu je platné do prvního ledna následujícího roku na silnici I/2 v katastru obce Doubravčany nedaleko Zásmuk. Z důvodu havarijního stavu mostku by přes něj neměla projíždět vozidla, která váží více než sedm a půl tuny. Tyto automobily by měly využít jinou trasu.

Dolnochvatlinští řešili také vodovod

Dolní Chvatliny – Na zasedání zastupitelstva se mimo jiné tentokrát probíral projekt na elektrickou přípojku včetně návrhu smlouvy o smlouvě budoucí. Smlouva byla odsouhlasena. Dále byly zastupitelé seznámeni s tím, že se ze strany krajského úřadu uskutečnila kontrola na použití dotace. Při ní nebyly zjištěny žádné závady. V neposlední řadě zastupitelé obce jednali o rozpočtu na rok 2013. Členům zastupitelstva byl předložen návrh. Ten byl zároveň zveřejněn na úřední desce a to samozřejmě i v elektronické podobě. K návrhu nedošly žádné podněty ani připomínky.