Stavitel a kapelník Šafařík přislíbil kolínskou znělku

Kolín – Stavitel a kapelník Jiří Šafařík, úřadující Osobnost roku Kolína, během rokování organizačního výboru Stavby roku ceremoniálně podepsal insignační listinu Přemysla Otakara II. Přislíbil aranžovat znělku pro udělování Osobností a Staveb roku v kolínském rouchu.

Výstava, po ní beseda a pak projednání generelu dopravy

Český Brod – Před budovou čp. 1 na náměstí Arnošta z Pardubic bude v úterý k zhlédnutí soubor dvou dánských výstav Copenhagen Solutions a The Good City, které se společně prezentují pod souhrnným názvem Města s dobrou adresou. Design výstav se soustředí na potřebu veřejné diskuse a projednávání všech otázek, které se dotknou života obyvatel. Hlavním cílem je přispět k tomu, aby byla města příjemnější pro každodenní život. K tomu přispěje i beseda s protagonisty výstavy Jaroslavem Martínkem a Jitkou Vrtalovou. Začne v obřadní síni radnice v úterý v 17 hodin. Od 18 hodin pak na besedu naváže veřejné projednání generelu dopravy.

Roztržitý řidič zapomněl klíčky ve dveřích u auta

Kolín – Roztržitost má různé formy a také různé následky. Řidič parkující v pondělí před polednem mezi Starými lázněmi a Starým mostem si například zapomněl klíčky od vozidla přímo ve dveřích. Uvnitř auta zůstal batoh a spousta dalších věcí. Klíčů ve dveřích si naštěstí všiml náhodný kolemjdoucí, konkrétně redaktor Deníku, a přivolal městské strážníky. Těm se podařilo velice rychle zjistit majitele auta i telefonní kontakt na něj. Pondělní zapomnětlivý řidič ale není jediný, komu se něco takového stalo. Nedávno se klíče ve dveřích u auta objevily na sídlišti.