Chtějí obnovit vítání občánků

Toušice – Slavnostně vítat nové občánky je tradice, kterou dodržují v mnoha městech a obcích. Toušičtí na nějaký čas od této tradice upustili a nové občánky v obci slavnostně nevítali. V současné době by se k této tradici rádi vrátili.

Územní plán je na obecním úřadě

Zásmuky – Do nového územního plánu města mohou nahlédnout občané od 7. listopadu do 7. prosince na městském úřadě v pracovních dnech. Zhlédnout ho však mohou také na elektronické úřední desce. Písemné připomínky pak mohou zájemci odeslat do 7. prosince. Připomínky mohou pochopitelně uplatnit i sousední obce.

Darují peníze na opravu kostela

Svojšice – Dar ve výši 20 tisíc korun schválili zastupitelé obce na svém zasedání. Peníze věnují Římskokatolické farnosti Kostelec nad Černými lesy na opravu místního kostela. Při hlasování o poskytnutí finanční podpory nebyl nikdo ze zastupitelů proti.

Rekonstruují obecní úřad

Horní Kruty – Vyměnit okna, dveře a zateplit strop. Tyto stavební práce je třeba udělat v budově, kde sídlí obecní úřad a obchod s potravinami. Důvodem je tepelná úspora a také lepší větratelnost budovy. Měnit by se měly nejen vstupní dveře, ale také ty vnitřní. Hovoří se i o vybudování závětří v prodejně. Strop by se měl kromě zateplování také snižovat. Na veškeré práce jsou již vybrané firmy, které rekonstrukci objektu provedou.