Kabelku vzal z kufru a zmizel

Kolín – Béžovou kabelku s osobními věcmi odcizil pro policii zatím neznámý nenechavec. Zloděj ji vzal z auta během doby, kdy mělo auto otevřený kufr a jeho posádka vykládala nákup. Policisté upozorňují, že věci vyžadují dozor.

Kradl na pozemku, odnesl i míchačku

Hradešín – Dvanáct europalet, paletový vozík a elektrickou míchačku odcizil neznámý pachatel v době od 1. června do 10. června z novostavby, když vnikl na cizí pozemek. Podle tiskové mluvčí kolínských policistů Martiny Fejfarové si zloděj odnesl věci v celkové hodnotě 15 600 korun.

Žebrali a dělali nepořádek okolo

Kolín – Na tři bezdomovce, kteří obtěžovali kolemjdoucí žebráním, se zaměřila hlídka městské policie. Lidé bez domova byli v Rubešově ulici a kolem sebe měli nepořádek. Házeli okolo nejen nedopalky cigaret, ale také obaly od potravin. „Po dořešení přestupku a uklizení místa byli bezdomovci z místa vykázáni," řekla tisková mluvčí kolínských městských strážníků Helena Honkiszová.

Kouřili a pili na zastávce 

Kolín – Na autobusové zastávce dva muži z Rumunska pili pivo a také kouřili. Okolo šli zrovna okrskoví strážníci. Ti muže upozornili, že je v těchto místech zakázaná konzumace alkoholických nápojů a je tu také ze zákona zakázáno kouřit. „Vzhledem k tomu, že se nejednalo o občany, kteří zákony porušují opakovaně, byly přestupky vyřešeny domluvou," dodala Helena Honkiszová, tisková mluvčí.