Řešili umění fotbalistů a byli hluční

Kolín – Zlatou ulici si vybrali k řešení fotbalových sporů mladíci krátce před půlnocí. Hluk se však vůbec nelíbil jiným občanům Kolína a tak na místo zavolali strážníky. „Hlídka omladině doporučila, aby si k řešení umění či neumění španělského fotbalového klubu vybrala jiný čas a jinou lokalitu," řekla tisková mluvčí kolínských strážníků Helena Honkiszová.

S drobnými krádežemi bojují stále

Kolín – S drobnými krádežemi se kolínští městští strážníci setkávají bohužel takřka denně. V nedávné době například řešili muže, který v obchodním domě odcizil baterie za pouhých 60 korun. Ke krádeži se nakonec dostal a místo baterií si odnesl blokovou pokutu. Obdobně dopadla také žena, která si ukryla zboží z galanterie a nezaplatila za něj. Hodnota zboží byla v tomto případě 200 korun. „Žena z Kolína se přivolaným strážníkům ke krádeži doznala, za přestupek proti majetku jí byla uložena bloková pokuta," řekla k případu tisková mluvčí kolínských městských strážníků Helena Honkiszová.

Vyřeší prodej části pozemku 

Kostelec n. Č. l.– Žádost o prodej části pozemku v okolí Skautského domu je jedním z bodů programu plánovaného zasedání zastupitelů města. Řešit se bude také rezignace na členství ve výborech zastupitelstva města a školské radě základní školy. Zasedání je naplánované na 4. května a začne v 18.00 hodin v zasedací místnosti městského úřadu.

Z obce odvezou nebezpečný odpad

Vrátkov – Svoz nebezpečného a velkoobjemového odpadu se uskuteční 14. května od 13,45 do 14 hodin na návsi.

V ulic Na Spojce bude chodník

Úvaly – Město plánuje vybudovat chodník za severní hranou silnice v ulici Na Spojce. Začínat by měl v křižovatce s Mánesovou ulicí, kde naváže na stávající chodník. Navržený chodník dále povede jihozápadním směrem k Sovově ulici a za ní pak dále k ulici Pod Tratí. Celková délka bude něco přes 140 metrů. Součástí stavby je také návrh dvou přechodů pro chodce přes ulici Na Spojce. Chodník je navržen z betonové dlažby celkové šířky dva metry. Předpokládané investice jsou kolem 540 tisíc korun. Hotovo by mělo být po vyřešení majetkoprávních vztahů na podzim.