Barchovičtí oslaví MDŽ tuto sobotu

Barchovice – Oslavu Mezinárodního dne žen naplánovali Barchovičtí. Vrací se tak k tradici. Oslav se koná 12. března od 17.00 hodin na obecním úřadě.

Jevanští musí zaplatit do konce května

Jevany – Jevanští upozorňují nejen občany, ale také všechny majitele chat, aby uhradili poplatek za svoz komunálního odpadu do května tohoto roku. Termíny svozu pytlů chatařů jsou pro tento rok dané. Jde o tyto data: 18.dubna, 9. května, 30.května, 20. června, 11. července, 1. srpna, 22. srpna, 12. září, 3. října a 31. října. Svozové auto nebude zajíždět pouze do ulice Spojovací. Lidé z této ulice musí pytle nechat u chaty s evidenčním číslem 055 a v ulici Nad Školou u domu s číslem popisným 135. 

Most je téměř hotový, obchod se uzavře

Klášterní Skalice – O ukončení stavebních prací na mostě přes Výrovku a o chodníku, který navazuje z nového mostu k telefonní budce i o veřejném osvětlení budou hovořit v Klášterní Skalici ve středu 16. března od 19.00 hodin. Hovořit se bude také o tom, že skončí provoz prodejny smíšeného zboží v obci. Lidé tak budou muset potraviny pořizovat jinde.

Svezou nebezpečný odpad z obce

Třebovle – Svoz nebezpečného odpadu je naplánovaný na sobotu 26. března od 7.30 hodin do 7.45 hodin. Svoz se uskuteční na návsi a odpad musí být předán přímo posádce z ruky do ruky. Nesmí být hromaděný na sběrném místě. Nahromaděný odpad totiž nemá posádka vozu povinnost převzít.

Zásmučtí budou hovořit o smlouvě o poskytnutí dotace místnímu Sokolu

Zásmuky – Veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí dotace z rozpočtu města Zásmuky místní TJ Sokol pro tento rok je jedním z témat, kterým se budou zabývat zastupitelé města na svém zasedání. To je svolané na čtvrtek 17. března a začne v 18.00 hodin. Zastupitelé se společně s dalšími zájemci sejdou v zasedací místnosti v budově zdravotního střediska. Hovořit se bude také o zajištění přístupu k internetu v zasedací místnosti a klubovně. Na závěr bude čas na diskuzi.