Budou projednávat cenu bioodpadu

Louňovice – Cenu bioodpadu, ale také stanovy dobrovolného svazku obcí Sdružení obcí mikroregionu Černokostelecko budou projednávat zastupitelé na svém zasedání. To se uskuteční 22. února od 18.00 hodin na obecním úřadě.

Malotičtí uskuteční sbírku ošacení

Malotice – V týdnu od 29. února do 7. března se uskuteční sbírka ošacení. Věci zabalené do igelitových pytlů, případně do krabic můžete v těchto dnech nosit na obecní úřad v Maloticích. Nosit lze kromě nepoškozeného oblečení také lůžkoviny, látky, vatované a péřové přikrývky, obuv nebo například knihy. Přinést můžete také menší elektrospotřebiče, které však mohou být také nefunkční. Nenoste ovšem ledničky, televize nebo počítače. Taktéž nenoste matrace či koberce.

Chtějí v obci více veřejného osvětlení

Radlice – Občané Radlic chtějí rozšířit veřejné osvětlení na výjezdu směrem na Lhotky. Zastupitelé se touto žádostí zabývali a navrhli, že zjistí technické možnosti rozšíření veřejného osvětlení.

Rozhodli, že opraví volební místnost

Barchovice – Barchovičtí rozhodli o tom, že opraví podlahy ve volební místnosti . Pro opravu hlasovali všichni přítomní zastupitelé a rovnou vybrali také firmu, která tyto opravy provede.

Chtějí rozkopat silnici jen jednou

Hryzely – Občané se tázali, zda by bylo možné v rámci plánované rekonstrukce elektrické sítě nízkého napětí v Hryzelích uskutečnit také pokládku kabelů veřejného osvětlení během této rekonstrukce. Tím by se předešlo opakovaným výkopovým pracím. Vedení obce se dotáže projektanta plánované rekonstrukce, zda je to možné.

Nabízí nový druh plastové popelnice

Jevany – Jevanští občané si mohou nově koupit 80 litrovou popelnici. Vedení obce nabízí novou velikost nádoby na odpad za 720 korun. Jedná se o plastovou nádobu na kolečkách.

Zvou děti a jejich rodiče k zápisu

Radim – Zápis do mateřské školičky se blíží. Radimské děti se svými rodiči jsou zvané na 15. března. Kolektiv učitelek se na nové tváře těší od 14.00 do 17.00 hodin. 

Ztracené sako je na obecním úřadě

Jevany – V prostoru autobusové zastávky bylo nalezené černé dámské kožené sako. Jeho majitel si ho může vyzvednout na obecním úřadě, kde je prozatím uložené.

Musí se obejít bez elektrické energie

Prusice – Prusičtí se budou muset obejít bez elektrické energie. Elektřina v obci nepůjde 1. března od 7.30 hodin do 15.30 hodin. Časový rozsah přerušení dodávky elektřiny byl zvolený pouze na nezbytně nutnou dobu.

Poplatek je splatný již tento měsíc

Přehvozdí – Poplatky za svoz komunálního odpadu zůstávají stejné jako v minulém roce. To znamená, že občané zaplatí 600 korun za odpad na osobu na rok. Občané by poplatek měli zaplatit nejpozději do 29. února.

Došlo ke změně úředních hodin

Polní Voděrady – V obci došlo ke změně úředních hodin. V současné době jsou úřední hodiny obecního úřadu Polní Voděrady vždy v pondělí a ve čtvrtek. Zatímco v pondělí je otevřeno od 8.00 hodin do 12.00 hodin, ve čtvrtek je úřad otevřený v odpoledních hodinách od 16.30 hodin do 20.00 hodin.

Znají produkci odpadů za minulý rok

Třebovle – Celkové náklady za odpad za minulý rok se vyšplhaly na více než 754 tisíc korun. Zisky za třídění odpadu jsou však téměř 70 tisíc korun. Velkoobjemové kontejnery vyprodukovaly 55 tun odpadu a odvezeno bylo také necelých 15 tun bioodpadu. Celkově se množství komunálního odpadu snižuje, ale stále to není nikterak markantní. Velkoobejmové kontejnery by měly být k letos k dispozici dva na jaře a dva na podzim. Po zbytek roku jsou k dispozici kontejnery na separaci plastů, sklad, papíru, konzerv oleje i bioodpadu. K dispozici je také štěpkovač.

Formulář vyplňte před zápisem

Vitice – Vitičtí potřebují k zápisu dětí do mateřské školy vyplněnou žádost o přijetí. Ta se podává písemně a formulář bude k vyzvednutí od 14. března do 18. března. Samotný zápis je pak naplánovaný na úterý 5. dubna od 10.30 hodin do 14.00 hodin. S sebou by rodiče měli přinést rodný list dítěte, vyplněný formulář a platný občanský průkaz.

Musí se obejít bez elektrické energie

Černé Voděrady – Nepůjde proud. Přerušení dodávky elektrické energie je v určitých částech obce naplánované na 29. února od 7.30 hodin do 15.30 hodin.

Prodloužili stavební povolení hasičárny

Stříbrná Skalice – Stavební povolení pro stavbu hasičské zbrojnice je prodloužené o dva roky. Stříbrnoskaličtí tak mají čas postavit zázemí pro hasiče až do roku 2018.