Informace o zásobování obce pitnou vodou dostanou občané na zasedání zastupitelů

Černé Voděrady – Informace o zásobování obce pitnou vodou a o stavu příprav na výstavbu kanalizace a ČOV. se obyvatelé Černých Voděrad dozvědí, pokud přijdou na veřejné zasedání zastupitelů. To je naplánované na středu 27. ledna od 19.00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu. Dalším z bodů programu je také pronájem místní restaurace a hovořit se bude také o podání žádosti o dotace a projednávat se bude také územní plán obce Černé Voděrady.

K zápisu přijdou již dnes odpoledne

Zásmuky – Již dnes od 13.00 hodin do 17.00 hodin se koná zápis dětí do prvního ročníku v budově základní školy. K zápisu se musí se svým zákonným zástupcem dostavit každé dítě, které k 31. srpnu dosáhne věku šesti let. V případě nemoci je možné domluvit náhradní termín. S sebou je nutné mít rodný list dítěte, podepsanou žádost o přijetí k základnímu vzdělávání, dotazník pro rodiče a také občanský průkaz. Bez dítěte mohou přijít ti zákonní zástupci, kteří budou žádat odklad povinné školní docházky. Žádost o odklad pak lze podat nejpozději do 31. května.

Svezou nebezpečný odpad z obce

Konojedy – Mimořádný svoz nebezpečného odpadu je naplánovaný na 2. února od 8.45 hodin do 9.00 hodin. Shromažďovat nebezpečný odpad se bude před budovou obecního úřadu Konojedy. Vybírat se bude elektroodpad a baterie, jejichž recyklací každý přispěje k ochraně životního prostředí. Elektroodpad zahrnuje veškerá zařízení, která fungují na baterie nebo elektrická proud včetně jejich komponent. Jde tedy například o počítač, ledničku, žehličku, fén nebo rychlovarnou konvici.

Volili nového předsedu výboru

Nučice – Nového předsedu výboru školství a sportu volili zastupitelé obce, jelikož ten minulý rezignoval na svoji funkci.