Muž v bílé bundě údajně nabízel zboží lidem, kteří přišli do nákupní centra

Kolín – Na parkovišti před obchodním centrem v Benešově ulici nabízel muž v bílé bundě občanům nějaké zboží. Informoval o tom jeden z občanů, který zavolal informaci městským strážníkům. Po příjezdu na místo oznámení strážníci zkontrolovali uvedenou lokalitu. „Muž uvedeného popisu se na místě již nenacházel," řekla na závěr tisková mluvčí kolínských městských strážníků Helena Honkiszová.

Přeruší dodávku vody v celé obci, dojde totiž k odstávce čerpací stanice

Nučice – Přerušení dodávky vody v obci je naplánované na 20. ledna od 8.00 hodin do 14.30 hodin. Dodávka vody bude přerušená v celé obci z důvodu plánované odstávky čerpací stanice. Na čerpací stanici by totiž mělo dojít k výměně trafa.

Našel v jedné z ulic peněženku, nenechal si ji a odnesl ji na služebnu strážníků

Kolín – Slušní a poctiví lidé ještě stále žijí mezi námi. O tom se přesvědčila žena, která ztratila peněženku. Poblíž Kutnohorské ulice ji nalezl muž, který ji donesl městským strážníkům. „Z obsahu peněženky bylo možno dohledat majitelku, kterou strážníci městské policie Kolín informovali o nálezu," řekla k případu tisková mluvčí kolínských městských strážníků Helena Honkiszová. Podle jejích slov si žena peněženku, která obsahovala také menší finanční hotovost, po provedení nezbytné administrativy, převzala.

Našel psa uvázaného u vlakové zastávky, strážníci ho odvezli do městského útulku

Kolín – Oznámení od občana ohledně psa, který byl uvázaný na vlakové zastávce přijali strážníci v úterý. Pejska městští policisté převezli do útulku.

Konají se odečty vodoměrů, pokud nejste doma, zanechte tam lístek

Vitice – Odběratelé vody z veřejného vodovodu v Dobrém Poli by měli ponechat stav svého vodoměru na viditelném místě v případě, že nebudou přítomni v době odečtů vodoměrů. Ty jsou naplánované na pondělí 11. ledna od 8.00 hodin do 15.00 hodin a na úterý 12. ledna v téže době.

Večerní hodiny si vybrali pro krádež, ostraha je však načapala a udala 

Kolín – Ve večerních hodinách načapala ostraha supermarketu v Kolíně dvě osoby při krádeži zboží. Šlo o dvě ženy z Rumunka. Ta první si podle strážníků chtěla odnést zboží za 335 korun. Vybrané zboží nezaplatila a pronesla za nákupní zónu. Druhá žena, která pochází ze stejné země, prý odcizila zboží za 220 korun. „Obě ženy se přivolané hlídce ke krádeži doznaly, přestupek proti majetku byl vyřešený uložením blokové pokuty," vysvětlila Helena Honkiszová, tisková mluvčí kolínských městských strážníků.

Kouřimská základní škola má nabitý plán, kromě zápisu je čekají také soutěže

Kouřim – Zápis do prvního ročníku Základní školy Miloše Šolleho je naplánovaný na pátek 15. ledna od 13.00 hodin do 17.00 hodin. Kromě zápisu čeká školu ještě okresní kolo olympiády v matematice a tatáž soutěž v dějepise. V matematice budou soutěžit vybraní žáci 5. a 9. tříd. Dále je na 21. ledna naplánovaná pedagogická rada, a to na 15. 00 hodin. 29. ledna pak na žáky čekají pololetní prázdniny.

Povedená dvojice se vydávala za neslyšící, kvůli údajnému handicapu žebrali peníze

Kolín – Na linku městských strážníků volal občan, který řekl, že před obchodním centrem v Benešově ulici se pohybuje mladík společně s dívkou. Dvojice se podle telefonujícího vydávala za neslyšící osoby. Kvůli údajnému handicapu pak tato povedená dvojice žebrala od nakupujících peníze. Strážníci tak neváhali a vyjeli na místo. „Hlídka provedla kontrolu uvedené lokality, ale osoby uvedeného popisu už se zde nenacházely," uvedla k případu tisková mluvčí kolínských městských strážníků Helena Honkiszová.