Knihovna vyhlásila měsíční amnestii

Kostelec n. Č. l. – Velkou říjnovou knihovní amnestii vyhlásila knihovna v Kostelci. Kdokoli má doma vypůjčené knihy déle než je výpůjční doba, může je vrátit bez pokuty do konce října.

Uzavřeli sportovní halu

Kouřim - Již od čtvrtka 24. září je uzavřená sportovní hala v Kouřimi. Hala není přístupná veřejnosti z důvodu zahájení prací na zateplení celého objetu. Sportovní hala včetně šaten by měla být pro sportovní aktivity uzavřená až do konce listopadu. Neplatí to však pro prostory klubovny a posilovny.

Most v Klášterní Skalici je uzavřený

Klášterní Skalice – Most v obci je uzavřený z důvodu rekonstrukce. Vzhledem k pracím došlo k úplně uzavírce silnice III/33416. Objízdná trasa vede z Klášterní Skalice směrem na Bošice, Kouřim a zpět do Klášterní Skalice.

Vloupal se do chaty, vzal vařič i čokolády

Stříbrná Skalice – V době od konce srpna až do 28. září se mohl neznámý pachatel vloupat do rekreační chaty ve Stříbrné Skalici v ulici K Marjánce. „Neznámý pachatel z rekreační chaty odcizil nový elektrický dvou plotýnkový vařič , novou okružní pilu , radiobudík, tři hořké čokolády na vaření a divadelní kukátko," vypočítala tisková mluvčí kolínských policistů Martina Fejfarová. Zloděj majitelům způsobil škodu vyšší než 4 tisíce korun.