Obyvatelé vybrali vítěznou podobu znaku a vlajky své obce, hlasovalo 136 lidí

Tatce – Celý měsíc hlasovali obyvatelé o vítězné podobě vlajky a znaku své obce. Na výběr měli čtyři návrhy. Hlasovalo se buď prostřednictvím papírových boxů umístěných v obchodě, ve škole a na obecním úřadě nebo přes internet. Celkem hlasovalo 136 lidí, 119 přes internet, 17 papírově. Vítězný návrh pak schválilo zastupitelstvo. Nyní bude návrh předložen Podvýboru pro pro heraldiku a vexilologii Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky s žádostí o schválení a doporučení Předsedovi PS Parlamentu ČR znak vlajku udělit. Teprve teprve poté mohou Tatce znak a vlajku začít používat.

Zajděte na Kmochův ostrov na ChariJazz

Kolín – Kolínská Farní charita pořádá ChariJazz festival. Zahraje šest kapel. Mezi interprety bude M. Staško, L. Bořek a co., Kromos Kombo, Sem Tam band, Dixík a V. Nedbal. Akce se uskuteční 9. srpna od 16.00 hodin.

Pět kilo meruněk si odnesl zlodějíček

Kolín – Na meruňkový džem nebo možná na čerstvé ovoce měl chuť zloděj, který úřadoval v Jeronýmově ulici v Kolíně 6. červvence nebo o den později. Pachatel otrhal z ovocného stromu pět kilo meruněk.