Lidé mají zákaz zalévat nebo napouštět bazény vodou z veřejného vodovodu

Vyžlovka – Lidé nesmí napouštět bazény ani zalévat vodou z veřejného vodovodu, mohou používat pouze vlastní studny. V obci je totiž vážný nedostatek v zásobování vody. Tím, že budou obyvatelé respektovat tento zákaz pomohou obnovit dodávku vody pro všechny občany v obci. Nastalou situaci řeší obec intenzivně s dodavatelem vody.

Do školičky přijaly devět nových dětí

Třebovle – Mateřinka v Třebovli měla devět volných míst. Ta od září obsadí noví žáčci. Na čtyři žádající se bohužel místo nedostalo. Děti byly u přijímacího řízení bodově hodnoceny. Rozhodoval samozřejmě nejen věk, ale také bydliště. Většina z dětí získala sedm bodů, dva přijatí pak dokonce devět.

Autobusy smí projet obcí kolem školy, tranzitní doprava musí okolními obcemi

Oplany – Vzhledem k odfrézování silnice a rekonstrukci mostu pod silnicí 1086 je nutné tuto část obce objíždět. Autobusy smí jezdit okolo hasičské nádrže a kolem školy. Zastávky jsou pro všechny autobusy u pomníku. Osobní automobily se do obce dostanou přes Výžerky, Nučice a Konojedy. V červenci by pak práce na silnici měly být naplánované pouze na víkend. Půjde o napojení kanalizace a krytu vozovky. V tu chvíli bude obec neprůjezdná. Přesný termín však bude upřesněný podle postupu prací a také vzhledem k počasí. Tranzitní průjezd obcí bude po celou dobu zakázaný. Zásahové vozidlo je v tuto dobu odhlášeno z pohotovosti.

V sobotu dojde k oočkování pejsků 

Jevany – V Jevanech se budou očkovat psi. Očkování je naplánované na sobotu 13. června od 9.00 hodin. Veterinář bude zvířátka očkovat před obecním úřadem.

Další zasedání čeká Louňovice v pondělí

Louňovice – Starosta obce Josef Řehák svolal jednání zastupitelů na pondělí 15. června. Zasedání začne v 18.00 hodin na obecním úřadě. O termínu bylo rozhodnuto již na minulém zasedání, které mělo jen dva body a konalo se na počátku měsíce. Zastupitelé schvalovali smlouvu o spolupráci.