Dolnochvatlinští mohou poplatky zaplatit až do konce měsíce bez sankcí

Dolní Chvatliny – Téměř sedmdesát výzev k zaplacení dlužných poplatků odeslalo vedení obce občanům. Zastupitelé vzhledem k této skutečnosti schválili prodloužení možnosti úhrady poplatků bez penále do 30. června. Dlužníci tak mají čas ještě čtrnáct dní, aby zaplatili poplatky, které jsou povinni uhradit. Do konce měsíce ještě nezaplatí nic navíc. Pokud se však zpozdí, čeká je sankce.

Žena ukradenou kabelku schovala do té vlastní, stejně ji však načapali

Kolín – V jedné z prodejen s módou v nákupním centru přistihli ženu při krádeži kabelky. Na místo byli ihned přivolaní strážníci, kterým se žena ke krádeži kabelky za 549 korun přiznala. Žena odstřihla ochranný kód a ukradenou kabelku si vložila do své kabelky, potom prošlo okolo pokladen a chtěla odejít z obchodu. Tím, že odstřihla ochranný kód však žena kabelku navíc poškodila. Lustrací, prostřednictvím policie, bylo později zjištěno, že jde o ženu, o kterou má policie zájem. A to z důvodu její trestní minulosti. Kolínští strážníci proto předali ženu státní policii.

Smlouvu rozšířili i na žáky prvního stupně, přitom mají projekt na znovuotevření školy

Oleška – Olešečtí schválili dodatek smlouvy o školském obvodu mezi obcí Oleška a městem Kostelce nad Černými lesy. Tento dodatek smlouvy rozšířil původní smlouvu o žáky prvního stupně základní školy. V rámci hovoru o žácích, kteří nyní dojíždějí do okolních měst za vzděláním, došlo také na představení projektu znovuotevření školy v Olešce. Zastupitelé však projednání spolupráce o znovuotevření školy nechali na další jednání.

Bečvárští kývli na nabídku pytlových svozů plastového odpadu z obce

Bečváry – Celkem dvanáct svozů do roka. To byla nabídka pro Bečváry. Svozy plastového odpadu ve žlutých pytlích se uskuteční jednou za měsíc a svozy v žádném případě nenahradí původní 1100 litrové kontejnery v obci. Pouze tento způsob svozu rozšíří. S nabídkou v tomto znění souhlasili zastupitelé na zasedání.

Zastupitelé budou hovořit o country večeru

Černé Voděrady – Country večer u rybníka je jedním z bodů programu veřejného zasedání zastupitelů. To je naplánované na středu 10. června od 19.00 hodin v zasedací místnosti.

Nepůjde elektrická energie u hájovny

Kouřim – V lokalitě hájovny Ostrák a v jejím okolí nepůjde elektrická energie. Přerušení dodávky elektřiny je naplánované na 15. června. Elektrická energie nepůjde od 8.30 hodin do 11.30 hodin.

Jevanští pomohou s placením Kostelci

Jevany – Jevanští se budou podílet na financování nové technologie školní jídelny v Kostelci nad Černými lesy. Měly by hradit 700 korun na žáka po dobu pěti let. Spolufinancovat by měli také rekonstrukci kanalizace ve škole a do dle počtu žáků z Jevan. Starosta obce by měl jednat s Jiřím Kahounem, starostou Kostelce o podmínkách na další roky. Jevanští chtějí záruku docházky žáků z této obce alespoň na následujících dvacet let dopředu.