Kouřim má stromy pod kontrolou

Kouřim – Historická Kouřim dbá na zeleň. Do portálu stromy pod kontrolou od roku 2013 zaregistrovali spoustu stromů. Jde o 83 stromů u hřbitova, dále o 50 stromů v městském parku a 22 stromů na Mírovém náměstí. V systému jsou zaregistrované také čtyři stromy v Okružní ulici a 12 stromů v okolí základní školy Miloše Šolleho. Stejně tak má město pod kontrolou 39 stromů v areálu u sportovní haly a 11 stromů v parku U Střelnice. Na portál, kde jsou informace nejen o stavu stromů, má přístup kromě majitelů stromů a arboristů také široká veřejnost.

Kontejnery přistaví vždy v sobotu

Louňovice – V sobotu bude u hřbitova přistavený kontejner. k dispozici bude na křižovatce ulic Svojetická a Jižní. O týden později pak bude stát na křižovatce Obecní ulice a ulice V Luhu u rybníka Požár. Poslední květnovou sobotu pak bude na II. hrázi u kontejnerů. Kontejnery jsou jen pro obyvatele a chataře z Louňovic vždy od 9.00 hodin do 11.00 hodin nebo do naplnění.

Objemný odpad odevzdejte osobně

Kostelec n. Č. l. – Jen v určený čas a osobně lze předat velkkoobjemový odpad. Auto přijede v sobotu a ve městě bude od 8.00 hodin do 12.00 hodin. Odpad lze odevzdat na těchto místech: Kostelec nad Černými lesy – náměstí Smiřických 53 (před budovou městského úřadu) 8:00 – 10:00 hod.; parkoviště před sokolovnou 8:00 – 10:00 hod.; Trativody u transformační stanice 10:00 – 12:00 hod.; Svatbín – na návsi u separačních nádob 10:00 – 12:00 hod. Přinést můžete starý nábytek, starou zahradní techniku, podlahové krytiny – koberce, lina, sanitární keramiku, matrace, železo.

Na fotbal lákají všechny děti

Vyžlovka – Nejen děti narozené v roce 2010 a 2011, ale také starší děti jsou zvané na fotbal. Na Vyžlovce chtějí totiž doplnit týmy mladší přípravky, starší přípravky a mladších žáků. Nábor je už tuto sobotu od 10.00 hodin na fotbalovém hřišti.