Čištění škarp se uskuteční po sedmé

Kouřim – Již na sedmý ročník čištění škarp zve starostka města Kouřim všechny dobrovolníky, kterým není lhostejné jejich okolí. Sraz účastníků je v sobotu 18. dubna v 9.00 hodin před radnicí. Oběd pro všechny zúčastněné je zajištěný v místním hostinci. Zuzana Čiháková vyzývá, aby lidé přivedli s sebou také své přátelé a škarpy v katastrálním území historické Kouřimi společně vyčistili.

V pátek nepůjde elektrická energie

Přehvozdí – V celé obci nepůjde elektrická energie. Její přerušení je naplánované na 17. dubna, tedy na tento pátek. Elektrická energie nepůjde od 7.30 hodin od rána do 15.00 hodin odpoledne. Lidé by i v tento čas měli zařízení distribuční soustavy považovat za zařízení pod napětím.

Volný mandát přijal náhradník

Stříbrná Skalice – Zastupitel Miroslav Burian se vzdal mandátu člena zastupitelstva obce a předsedy finančního výboru. Starosta obce nezapomněl vyzdvihnout dlouholetou práci Miroslava Buriana pro obec. Na uvolněný mandát nastoupil první náhradník ze strany Za Stříbrnoskalicko Jan Franč. Ten se stal zároveň také novým předsedou finančního výboru.

Kontejner přistaví do vsi v sobotu

Vyžlovka – V sobotu bude na dvoře obecního úřadu přistavený velkoobjemový kontejner. K dispozici občanům bude od 8.00 hodin do 12.00 hodin. Do kontejneru lze uložit odpad, který není svážený dle svozového kalendáře. Jde tedy například o matrace nebo nábytek. Do velkoobjemového kontejneru nepatří v žádném případě tráva, větve nebo stavební suť.