Dojde k odkalování vodovodní sítě

Přehvozdí – Odkalování a odvzdušňování vodovodní sítě v obci je naplánované na 13. dubna. Lokálně může docházet k poklesu tlaku a vizuálnímu zhoršení kvality pitné vody.

Schválili vyhlášku o bioodpadech

Krychnov – Starosta obce Petr Heverle upozornil ostatní zastupitele, že je nutné svážet bioodpad. Ten bude nově svážený dvakrát ročně. Vždy jednou na jaře a jednou na podzim. Nově také v obci přibude kontejner na kovy, který bude ve tvaru zvonu.

Svoz je naplánovaný na tuto sobotu

Hornokrutsko – Svoz nebezpečného a velkoobjemového odpadu je naplánovaný na sobotu 4. dubna v odpoledních hodinách. V Bohouňovicích auto zastaví u separačních nádob v 13.05 hodin a odjede ve 13.20 hodin. V Újezdci zastavíc svozové auto také u separačních nádob. Přijede ve 13.30 hodin a zdrží se patnáct minut. Pět minut před druhou hodinou přijede auto k separačním nádobám v Dolních Krutech a odjede ve 14.10 hodin do Horních Krut, kde zastaví na návsi u vodárny ve 14.20 a odjede ve 14.55 hodin. Do sběru nevozte stavební suť, kovový šrot ani biologický odpad.

Mateřinka otevře své dveře všem

Oleška – Maminky, tatínky, babičky, dědečky a všechny, kdo mají zájem zve mateřinka v Olešce na návštěvu. Ve středu otevřou své dveře všem návštěvníkům od 14.00 hodin do 16.00 hodin.

Stavební úpravy čeká trať do Kouřimi

Pečky/ Kouřim – Na železniční trati z Peček do Kouřimi dojde ke stavebním úpravám. Informovala o tom Správa železniční dopravní cesty. Úpravy se budou týkat železničních přejezdů. Na tři z nich bude mimo jiné zřízená nová přejezdová konstrukce z celopryžových bloků, včetně výměny kolejového roštu.