Hovořit budou o nákupu hasičské techniky a zásahové výzbroje a výstroje

Konojedy - Místní hasiči chtějí v následujícím roce zažádat o dotaci. Ta by měla pokrýt náklady na nákup nové techniky a zásahové výzbroje a výstroje. Právě proto je toto téma jedním z bodů zasedání obecního zastupitelstva, které se uskuteční tento pátek od 18.30 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu.Hovořit se bude také o termínech veřejných jednání v obci na rok 2014 a také o plánu kulturních akcí. V letošním roce se však zastupitelé sejdou ještě jednou a to na mimořádném veřejném jednání zastupitelstva obce Konojedy, které se uskuteční 20. prosince.

Dva dny bude trvat výluka elektřiny

Černé Voděrady  - V Ondřejovské ulici a v osadě Dolina se lidé v příštím týdnu budou muset dočasně po dva dny obejít bez elektrické energie. Proud bude vypnutý ve středu 11. prosince a o den později taktéž. Nepůjde vždy od osmé hodiny raní do čtvrté odpolední. 

Možná budou mít kontejner na oděvy

Třebovle  - Obec dostala nabídku spolupráce s firmou, která nabízí umístění kontejneru na sběr oděvů, obuvi, hraček a textilií. Pořízení kontejnerů i jejich vyvážení jednou týdně zajišťuje tato firma na své náklady. Zastupitelé tuto nabídku vzali na vědomí.

Sběrný dvůr oplotí plotem z proutí

Kouřim  - Sběrný dvůr bude na jaře příštího roku zvenku lahodit oku. Měl by být totiž oplocený plotem z proutí. Na tuto akci uvolnilo město čásku sedm tisíc korun. Důvodem, proč by zde měl být právě takovýto plot, je to, že sběrné místo se nachází v blízkosti muzea lidových staveb. Tedy právě kolem sběrného místa chodí turisté obdivovat historické krásy.

Pořádají už druhou e-aukci energií

Mukařov -  První elektronická aukce byla úspěšná, a tak se rozhodli uspořádat druhou. Přihlašování skončilo 20. listopadu. Samotná elektronická aukce se pak uskuteční počátkem ledna příštího roku. Vydávání nových smluv, díky kterým by občané měli ušetřit, se pak plánuje na měsíc únor následujícího roku. E-aukce je stále oblíbenější. V současné době je již nepořádají pouze města, ale například také sdružení několika obcí. (