Javory stavebním pracím neustoupí

Plaňany – Zastupitelé projednali stavební úpravy v Husově ulici. Městys ovšem hodlá projednat změnu prací tak, aby nedošlo ke kácení tří javorů, proti čemuž se mezi lidmi zvedla vlna odporu.

Obyvatelé si stěžovali na hluk v restauraci

Kolín – Hosté restaurace byli hluční a obyvatelé Okružní ulice nemohli spát. Na tyto hosty si stěžoval jeden z místních občanů, kterého právě hlučná zábava v nočních hodinách obtěžovala. Strážníci proto na místo přijeli a upozornili na hlučnost, lidé se šli bavit zpět do vnitřních prostor.

Dopravní řešení situace v ulici Za Nádražím bude předmětem besedy v Poděbradech 

Poděbrady – Vedení města Poděbrady zve na besedu pro veřejnost, kterou pořádá na téma „Dopravní řešení nejen ulice Za Nádražím" a další aktuální témata ve městě. Beseda se uskuteční ve středu 22. července v 18 hodin a místem konání bude Divadlo Na Kovárně Poděbrady. Přijďte a pomozte vyřešit aktuální problémy města, v němž žijete.

Dioptrické brýle si pořídil krádeží

Kolín – Dioptrické brýle ukradl cizinec. Způsobil tak škodu 189 korun. „Brýle si uschoval a bez zaplacení je pronesl za pokladní zónu," popsala Helena Honkiszová, tisková mluvčí městských strážníků. Podle jejích slov se muž k přestupku doznal a byla mu uložená nejvyšší možná bloková pokuta.

Do mateřinky bude chodit více dětí, rozhodli zastupitelé obce

Vitice – Maximální počet dětí ve třídě, který stanovuje vyhláška Vitickým nestačí. Z toho důvodu vedení mateřinky požádalo o výjimku. Ve třídě by tak mělo být osmadvacet dětí. Vedení ujistilo zastupitele, že zvýšení počtu dětí nebude mít vliv na kvalitu vzdělávání a ani nebudou porušené podmínky bezpečnosti a ochrany zdraví. Devět zastupitelů hlasovalo pro zvýšení počtu dětí ve třídě.