Plastový odpad odvezou 10. února

Vyžlovka -  Svoz plastového odpadu je naplánovaný na 10. února. Připravit můžete PET lahve, obalové a duté plasty, strečové fólie a jiné měkčené plasty. Rozhodně se nepřijímají automobilové nárazníky a znečištěné plasty.

Ukradla zboží a chtěla odejít, navíc u sebe neměla žádné osobní doklady

Kolín - V jednom ze supermarketů ukradla žena zboží v hodnotě 238 korun. To si uschovala do tašky a prošla ven. Tam ji lapili strážníci, kteří chtěli, aby se prokázala. Žena však neměla žádné doklady a tak musela být předvedená na policii. Následně dostalo blokovou pokutu v maximální výši. 

Sbor dobrovolných hasičů požádal obec o finanční příspěvek na činnost

Štíhlice - Dobrovolní hasiči ze Štíhlic požádali místní vedení obce o finanční příspěvek. Hasiči žádali o 20 tisíc korun a navíc také o souhlas, aby za sídlo sboru dobrovolných hasičů bylo považované sídlo obecního úřadu. Zastupitelé souhlasili. Hasičům vyplatí částku ve výši 20 tisíc korun a současně mohou hasiči zas své sídlo považovat obecní úřad.

Zápis do první třídy základní školy děti ve Stříbrné Skalici teprve čeká

Stříbrná Skalice -  Děti narozené v roce 2008 a 2009 mohou přijít k zápisu do základní školy ve Stříbrné Skalici. Ten se uskuteční v pátek 6. února od 12.00 hodin do 17.00 hodin. K zápisu je třeba přinést rodný list dítěte a také občanský průkaz jednoho z rodičů budoucího prvňáčka. Do stříbrnoskalické základní školy mohou přijít nejen děti z této obce, ale například také děti, které mají trvalé bydliště v Černých Voděradech.

Nučice budou mít nové komunální volby, své vedení na podzim totiž nezvolili

Nučice -  Nové volby do obecního zastupitelstva naplánovali v Nučicích, kde na podzim loňského roku nezvolili nové vedení obce. Volby jsou naplánované na 14. března 2015. 

Nepůjde elektrický proud v celé obci

Syneč - V celé obci nepůjde elektrická energie. Výpadek je naplánovaný na pátek 6. února. Lidé se bez elektrické energie budou muset obejít od 7.30 hodin ráno do 14.00 hodin odpoledne. Přesto by věci připojené v distribuční soustavě měli považovat za zařízení pod napětím.