Přednáška je určená rodičům

Zásmuky – Přednášku pro rodiče, ale také pro jejich děti připravili v mateřské škole. Rodiče se dozvědí podle kterých činností lze posoudit, zda je předškolák připravený na vstup do školy a seznámí se také s problémy, s nimiž se vyučující potýkají na počátku školního roku přímo na místní základní škole a přednášející učitelka jim prozradí, jak těmto problémům předcházet. Mimo to si rodiče vyzkouší se svými dětmi pracovat, aby předškoláci vstupovali do školy připravení a bez obav. Chybět nebudou ani informace o nadcházejícím zápisu. Akce se koná v úterý od 15.30 hodin.

Vlaky u Poříčan a Tatců budou mít dnes zpoždění

Poříčany – Pokud se chystáte cestovat vlakem přes Poříčany, měli byste se obrnit trpělivostí. Dnes (v pondělí) od 9 do 15 hodin se bude pracovat v úseku Poříčany – Tatce. „Z důvodu výluky jedné ze dvou traťových kolejí mohou vlaky projíždějící úsekem navýšit zpoždění až o 10 minut," upozornil Petr Pošta. Ten také připomněl, že stále pokračuje výluka na trati Praha – Kolín – Havlíčkův Brod a také tady mohou vlaky nabrat zpoždění kolem 10 minut. Vybrané vlaky navíc jedou v odlišných časových polohách.

Mlýnský náhon se dočká odbahnění až po Výrovku

Pečky – Rada města vybrala zhotovitele odbahnění Mlýnského náhonu. Čistit by se měl v úseku od čistírny odpadních vod k vyústění do Výrovky. Práce by měly město vyjít na více než 145 tisíc korun.

Vitičtí řeší zpevnění cesty u nové zástavby domů

Vitice – Vitičtí zastupitelé diskutovali o zpevnění obecní části cesty ve Viticích na chotýšském konci. Jde o cestu, u které vznikly nové parcely a domy. Je třeba upravit příjezdovou cestu s křížením s místní komunikací. Podle zastupitelů jde o rizikové místo při přívalových deštích a úpravy nebudou jednoduché. V současné době se zastupitelé zabývají nabídkami.