Navrhněte člověka na Cenu města
Kolín - Cena města Kolína se uděluje jako ocenění mimořádných počinů ve všech oblastech společenského života města, které významně přispěly k jeho rozvoji a šíření jeho dobrého jména, jakož i ocenění mimořádných projevů odvahy při záchraně lidských životů. Návrh na udělení ceny může předložit občan s trvalým pobytem na území města, právnická osoba či kolektiv osob se sídlem na území města, a to písemně prostřednictvím podatelny Městského úřadu Kolín do konce ledna.

Ve společenském domě vymění klimatizaci
Kolín – Městský společenský dům se letos dočká dokončení kompletní rekonstrukce. V posledních
letech došlo k zateplení a výměně oken, vloni byly po dlouhých letech rekonstruovány a zpřístupněny terasy a letos bude vyměněna klimatizace, která zajistí větší komfort při koncertech, plesech a dalších akcích.

Žádosti do TPCA pro Kolínsko se přijímají do 20. února
Kolínsko – Přijímání žádostí do 13. ročníku grantového programu TPCA pro Kolínsko je v plném proudu. Své žádosti můžete zasílat do 20. února.

O čtyřech nedělích budou střílet volně žijící holuby
Český Brod – Ve městě se chystá další lov volně žijících zdivočelých holubů. Uskuteční se v neděli 28. ledna, 4. února, 11. února a 4. března vždy v čase od 15 do 18 hodin. Střílet se bude na náměstí v okolí kostela, radnice, v okolí školních budov a sokolovny, v areálu nemocnice a v jejím okolí, poblíž ZZN. dále v okolí školy v Liblicích a v lokalitě kolem kostela sv. Havla ve Štolmíři. Radnice žádá občany, aby se v dané dny nevystavovali nebezpečí a nevstupovali do prostorů, kde bude odlov probíhat. Pokud by došlo k pádu uloveného holuba na soukromý pozemek, je třeba jej předat organizátorům nebo lovcům. Chovatelé holubů by samozřejmě měli zajistit ochranu svých jedinců po dobu lovu ve svých holubnících nebo voliérách.

Základní škola Zásmuky, třída I. B  s učitelkou Lucií Šebkovou
NAŠI PRVŇÁCI: Představujeme školáky ze ZŠ Zásmuky
Ilustrační foto.
Po zloději pátral vrtulník