V den státního svátku platí symbolické vstupné  

Kolínsko – V sobotu budou u příležitosti státního svátku a Dne Středočeského kraje všechny expozice Regionálního muzea v Kolíně a jeho poboček – Muzea lidových staveb v Kouřimi, Muzea Kouřimska v Kouřimi a Podlipanského muzea v Českém Brodě otevřeny za symbolické vstupné 1,- Kč.

Tento den se za stejné symbolické vstupné konají také prohlídky chrámu sv. Bartoloměje v Kolíně a chrámu sv. Štěpána v Kouřimi. 

Právě v sobotu se v Regionálním muzeu v Kolíně koná vernisáž výstavy Imaginární setkání fotografů. Josef Sudek a Janusz Moniatowicz – Kouzlo a paměť místa. Spojovatelem této výstavy je jedno konkrétní místo, jak již vyplývá z podtitulu. Tím místem je legendární Sudkův ateliér na pražském Újezdě, jehož genius loci dal vzniknout velké části zde vystavených fotografií. 

Vernisáž začne ve 14 hodin v Červinkovském domě. Výstava bude pro veřejnost otevřená do 7. ledna 2018.

Zatímco tato výstava začíná, tak o tomto víkendu končí výstava Narození, svatba, smrt, která je k vidění v Muzeu Kouřimska v Kouřimi.

Druhý den voleb do poslanecké sněmovny - Chotouň
Střední Čechy: Máme celkem 26 poslanců

Rozzářené nádraží slavnostně otevřou v pátek  

Kouřim – Rozzářené Kouřimské nádraží otevírá už v pátek od 15 hodin. Akce začne slavnostním přestřižením pásky a také výstavou, která mapuje autobusovou dopravu v Kouřimi v běhu let. Následovat bude poděkování za podporu projektu a to nejen TPCA, ale také občanům, kteří mimo jiné také pomáhali při realizaci projektu. O deset minut později je v plánu komentovaná procházka rozzářeným nádražím. 

Na akci bude přichystané také symbolické občerstvení ve tvaru autobusů a květin. Chybět nebude ani hudební doprovod. V rámci oslav české státnosti zazpívají Jana Karfusová a Ahmad Hedar české národní písně. 

Pro zájemce bude přichystaná také jízdě historickým autobusem po Kouřimi, která je naplánovaná na 15.50 hodin a její součástí budou přátelské hovory na téma dobrovolnictví a vzájemná spolupráce.

Ilustrační foto.
Tuchorazi nebylo po duelu se Sokolčí do řeči

V Brodě jednali o řešení dopravy  

Český Brod - Dnes v pondělí večer se zájemci z řad veřejnosti sejdou v obřadní síni městského úřadu v Českém Brodě, aby společně se zástupci vedení města vyřešili dopravu v oblasti Škvárovna. Jednání se zúčastní mimo jiné také projektant a architekt města. Vedení města nechtělo tento problém řešit samo, zajímá je také názor obyvatel této části města. Není to poprvé, co město tuto oblast projednává s občany. Před několika lety se Českobrodští scházeli společně s architekty, aby pohovořili o parku Škvárovna. Tehdy také lidé mohli rozhodnout o svém okolí.

Hovořit budou o Mírkovské tvrzi  

Plaňany - V kanceláři starosty městyse Plaňany se sejdou dnes v 18 hodin zastupitelé. Hovořit budou o rekonstrukci Pražské ulice, ale také o sýpce, která se stala na jaře tohoto roku kulturní památkou. Rozhodlo o tom Ministerstvo kultury České republiky. Pohovořit je třeba o zajištění geodetického zaměření a o stavebně historickém průzkumu Mírkovské tvrze. Dalším z bodů jednání zastupitelů je oprava hráze sádky u Cukrovaru a na řadu přijde také výroční zpráva ředitele Základní školy Plaňany. Hovořit se bude také o finančním příspěvku místním organizacím.

Ani tři sta napečených řepánků nestačilo pokrýt zájem všech, kdo se přišli podívat na den otevřených dveří do kolínské Diakonie.
V kolínské Diakonii pekli řepánky, zájem byl veliký