Ve Vykáni se od pondělí budou opravovat silnice
Vykáň – Od pondělí se bude až do 21. března pracovat na opravě povrchu silnic v obci Vykáň. To si vyžádá částečnou uzavírku vždy jednoho jízdního pruh v délce zhruba půl kilometru. Na dva dny pak bude třeba silnici číslo II/245 uzavřít úplně. K tomu by mělo dojít 17. a 18. března. Objížďková trasa povede přes Kounice, Starý Vestec a Mochov. 

Školní okna vymění jiná firma
Kolín - Plánovaná výměna oken na budově Základní školy v Sendražicích se poněkud zkomplikovala. Smlouva s uchazečem na tuto zakázku, který zvítězil v konkurenci dalších sedmi zájemců, už byla schválená, ale firma nakonec od smlouvy odstoupila. Město tedy práce zadá v pořadí druhé firmě z Roudnice nad Labem. „Zjišťovali jsme si reference, nejsou špatné,“ řekl místostarosta Michael Kašpar. Okna se budou vyměňovat v celé budově školy včetně tělocvičny. Poté se bude chystat rekonstrukce střechy, která je dnes ve špatném stavu. 

Rekonstrukce autobusového nádraží v Kolíně, březen 2018
Na autobusovém nádraží už roste nové zastřešení

Vybudovali cestu, teď přibude hřiště
Kolín - Město Kolín začalo vybírat stavební firmu, která vybuduje nové hřiště pro ZŠ, MŠ a PŠ Kolín. Zřizovatelem této školy je Středočeský kraj, ale budova je v majetku města. Škola dosud venkovní hřiště s umělým povrchem nemá, žáci mohou využívat jen travnaté. „Škola už po novém hřišti volá už roky, letos se na něj konečně podařilo najít peníze,“ potvrdil místostarosta Michael Kašpar. Vloni město vybudovalo přístupovou cestu k objektu, která je uzpůsobená pro vozíčkáře. Stejně tak bude uzpůsobené i nové hřiště, projekt už je hotový.

Ve městě budou opět střílet divoké holuby
Český Brod – Na nedělní odpoledne je naplánovaný další lov volně žijících zdivočelých holubů. Střílet se bude od 16 do 18 hodin na náměstí v okolí kostela, radnice, v okolí školních budov a sokolovny, v areálu nemocnice a v okolí ZZN. Lov bude probíhat také u střední školy v Liblicích a v okolí kostela sv. Havla ve Štolmíři. 

Ilustrační foto
Do aplikace Řídím Kolín se zatím přihlásilo 500 lidí