Takže nyní se jen počká, až malí žabáci a žabky dospějí, pak se přemístit do jiné lokality a začne se opravovat. Firma už je vybraná, stavební povolení vydané a připravené jsou už i peníze na celou akci.

Kolín zvolí nového starostu

Kolín - Na pondělním zasedání městského zastupitelstva, které začne v 15 hodin v podnikatelském inkubátoru v areálu kolínského zámku, se bude volit nový starosta. Odstupujícího Víta Rakušana by měl nahradit dosavadní místostarosta Michael Kašpar. Zastupitelé by také měli volit předsedu kontrolního výboru za Martina Hermana, kterého na předchozím zasedání z této funkce odvolali kvůli kauze letáků před loňskými komunálními volbami.

V Břízách museli uzavřít silnice, je tam slabé podloží

Kolín – Během prací na teplovodním potrubí se objevily problémy v ulici V Břízách v Kolíně. Pod silnicí se ukázalo dost nestabilní podloží, a tak bylo potřeba vozovku kompletně uzavřít. Jedná se o úsek mezi křižovatkami s ulicemi Fügnerova a Tyršova. Neprojede tam tedy ani popelářské auto, ale pracovníci Městského tepelného hospodářství každé úterý zajistí odvoz popelnic od domů v ulici V Břízách k ulicím Tyršova nebo Fügnerova, kam se auto na svoz bez problémů dostane. Následně od pondělí 1. července bude uzavřený úsek směrem k Bezručově ulici.

Zastupitelé projednají účetnictví i směnu pozemků

Vitice – Od 18 hodin se ve středu 26. června sejdou na obecním úřadě vitičtí zastupitelé, aby projednali například účetní uzávěrku obce, školy a školky, směnnou smlouvu se Zemědělským družstvem Podlipan na výměnu pozemků nebo změnu sídla Svazku obcí mikroregionu Kouřimsko.

Vyhlášení výsledků krajského kola soutěže Vesnice roku 2019.
Vesnice roku: z Kolínska nesoutěžila ani jedna obec
Ze slavnostního vyhlášení třetího ročníku soutěže Modelumpus v Kolíně.
Soutěž modelů z vlnité lepenky už zná své vítěze