Bude se odkalovat vodovod ve 12 ulicích a v Liblicích
Český Brod – Odkalování a odvzdušňování vodovodní sítě bude od pondělí do pátku probíhat v ulicích Zborovská, Marie Majerové, Slovenská, Lužická, Za Svitavkou, Jugoslávská, Ruská, Slezská, Moravská, Bulharská, Pod Velkým vrchem, Klučovská a v městské části Liblice. V těchto lokalitách může docházet k poklesu tlaku nebo zakalení vody.

V aplikaci Řídím Kolín přibylo hlasování o kvalitě života
Kolín – V aplikaci Řídím Kolín město spustilo nové hlasování – kvalita života ve městě. Do projektu se lze zaregistrovat na webových stránkách www.ridimkolin.cz. Hlasovat je možné i bez registrace.

Sedmý ročník festivalu Southern Rock & Blues Kolín.
Charlie Slavík roztančil i paní s chodítkem, Danny Bryant sklidil ovace sálu

Připomněli si Den sester
Kolín – Při příležitosti Mezinárodního dne sester vedení kolínské nemocnice přálo nejen zdravotním sestrám, ale i dalším pracovníkům ošetřovatelského týmu – zdravotnickým asistentům a asistentkám, porodním asistentkám, fyzioterapeutům, radiologickým asistentům, zdravotním laborantům a dalším. Odměnou jim byl malý dárkový balíček, kupon a samozřejmě poděkování. Mezinárodní den sester se slaví na výročí narozenin anglické ošetřovatelky a autorky odborné literatury Florence Nightingale známé také jako dáma s lucernou.

Do sochy umístí prsť z bojiště
Český Brod – Sochy bájných gryfů jsou zase o krok blíž ke svému návratu na střechu sokolovny. I když to budou jen kopie. Z jediného originálu, který alespoň trochu odolal zubu času, se nyní vyrábí forma, podle které se vytvoří další čtyři sochy. Slavnostně odhaleny by měly být v říjnu při příležitosti oslav 100. výročí vzniku republiky. Do jedné sochy budou Sokolové umísťovat prsť z bojiště u Zborova.

Slavnosti piva oživily Lorecký pivovar v Kutné Hoře.
OBRAZEM: Lorecký pivovar rozduněly slavnosti piva