S Jaroslavem Duškem si popovídáte v hotelu
Kolín – Hotel Theresia zve všechny v sobotu 24. února na setkání a povídání s hercem Jaroslavem Duškem, který je známý nejen svým dramatickým uměním, ale také alternativním životním stylem, v němž spousta lidí nachází svoji inspiraci. Právě o něm bude vyprávět i od 16 hodin v tomto kolínském hotelu. Vstupenky jsou rozděleny na dvě cenové sekce. Do atria vyjdou na 300 Kč, na pavlač pak na 150 Kč. Třetina peněz z utrženého vstupného pak půjde na charitativní účely.

Hormonální jógová terapie je dostupná v Kolíně
Kolín – Seminář Hormonální jógové terapie, který vede certifikovaná lektorka Michaela Zouharová, se bude konat 23. a 24. února v kolínském wellness centru Relax me. Kurz má naučit celou sestavu, jež má zajistit hormonální rovnováhu u žen starších třiceti pěti let. Je podle lektorky účinnou prevencí a pomáhá i při potížích spojených s klimakteriem, inkontinencí, bolestivou menstruací, ale údajně i zabírá na problémy s plodností. Kapacita kurzu pro páteční a sobotní termín je 3 až 7 osob. Cena za dvě setkání je 2500 Kč. Více informací najdete na webu studia relaxme.cz.

Přátelé Kmocha bilancovali osmadvacátý rok své existence
Přátelé Kmocha bilancovali osmadvacátý rok své existence



Odečty vodoměrů jsou naplánovány na únor
Plaňany – Od 22. února až do konce měsíce včetně víkendu budou v této obci probíhat odečty vodoměrů. V případě, že nebude některý z obyvatelů v tuto dobu k zastižení, stačí když ponechá zapsaný aktuální stav vodoměru na přístupném a viditelném místě.

Na Čertovce bude přechodně upravené dopravní značení
Čertovka – Z důvodu pokládky kabelového vedení dojde v období od 20. února do 30. dubna k dočasné úpravě dopravního značení na místní komunikaci v této obci i k částečnému omezení provozu na této silnici. Pracovní plocha a výkopy budou v době provádění prací zabezpečeny proti pádu chodců.

V Zásmukách se pořádá velikonoční tvoření
Zásmuky – K velikonoční tvořivé díle je možné připojit se dne 28. února v rámci akce Městské knihovny Zásmuky, která nese název Dílničky pro šikovné ručičky. Kreativní setkání tu pravidelně trvají od 16.30 do 18.30 v Půjčovně městské knihovny. Akce je vhodná pro rodiče s dětmi a zopakuje se ještě 26. března.

Pečky už mají termín zápisu budoucích prvňáčků
Pečky – Rodiče, které letos povedou své předškoláky k zápisu do první třídy Základní školy Pečky na Třídě Jana Švermy, si už můžou pro tuto událost vyhradit termín 4. dubna mezi 12 a 17 hodinou a 5. dubna mezi 12 a 15 hodinou. Zápis se uskuteční v učebně číslo 9 v přízemí nové budovy školy.

Na pochod do Klánovic zve turistický klub
Kolín – Na pěší pochod Klánovickým lesem, který se uskuteční v režii Klubu českých turistů Lokomotiva z Kolína ve středu 21. února, je možné připojit se na Hlavním nádraží v Kolíně. Pojede se osobním vlakem, jehož odjezd je v 8.20, ve stanici Kolín Zastávka je pak možné přistoupit v 8.23. Trasa pochodu bude dlouhá přibližně deset kilometrů.

Aleš Zahajský
Stavba roku má letos novou kategorii – ekologickou