Přivezou vánoční stromek
Štíhlice – Někteří se tento víkend budou scházet na vánočních setkáních, Štíhličtí se sejdou, aby připravili dřevo na zimní akce. Sraz brigádníků, kteří budou kácet a uklízet poškozené lípy je před klubem v 10 hodin. Na programu bude také dovoz vánočního stromku.

Rada města vyjede do školy
Kolín – Výjezdní zasedání rady města je naplánované na 4. prosince od 17 hodin. Konat se tentokrát bude v Sendražicích v tělocvičně zdejší základní školy v ulici Hlavní.

Děti čeká Trolí párty, přijít mohou v kostýmu
Kolín – Taneční klub Kocour Modroočko zve příznivce na trollí párty pro děti. Ta je inspirovaná filmem Trollové. Na hlavní hrdiny Poppy a Větvíka se můžete těšit v roli moderátorů a také na velké i malé tanečníky ve výpravných kostýmech. Na párty jsou zváni nejen trollové na jevišti, ale i ti z hlediště. Kdo přijde v trollím kostýmu, může si na závěr představení s námi zatančit a vyfotit se na jevišti.

Do Kina 99 na letní komedii  
Kolín - Nemáte rádi sychravé zimní počasí? Zajděte si připomenout sluníčko alespoň do kina. Letní komedii Špunti na vodě můžete vidět dnes od 17.30 hodin v kolínském kině. Pokud už jste film viděli, máte na výběr ještě z dalších tří snímků. Od 17 hodin kino promítá americký mysteriózní thriller Hráči se smrtí, od 19.30 úsměvnou komedii Táta je doma 2 a od 20 hodin český dokumentární film Sbohem děcáku.

Úvalské dopravě se brzy uleví  
Úvaly - Na počátku tohoto týdne pokládali stavbaři živičný povrch na most na hlavním silničním tahu na Prahu. V současné době jsou na programu dokončovací práce na rekonstrukci mostu na silnici I/12 přes Škvorecký potok. Práce by měly být dokončené během deseti dnů, pravděpodobně do 30. listopadu. Pak by měl být most předaný do běžného provozu. Stavbaři v rámci oprav po dohodě s městem zároveň vyasfaltovali sjezd do lokality pod Slovany, nájezd do této části města z hlavního tahu z Kolína na Prahu tak v budoucnu nebude tak strmý.

V kolínském divadle tančily soubory z celého kraje
OBRAZEM: V kolínském divadle tančily soubory z celého kraje

Koncert je přesunutý na leden
Kolín – V kolínském Městském společenském době měl vystoupit Vinny Apice v rámci svého turné nazvaného The Mob Rules Live. Vzhledem k jeho onemocnění se však koncert ruší. Diváci se zakoupenými vstupenkami o zážitek ani peníze nepřijdou. Koncert je přeložený na neděli 7. ledna 2018 a vstupenky zůstávají platné.

Hra je o Jakubu Janu Rybovi
Kolín – Dnes večer uvede kolínské divadlo původní hudební inscenaci o Jakubu Janu Rybovi nazvanou Hej, Mistře! Herci z pardubického divadla začnou o dramatickém osudu venkovského učitele hrát v 19 hodin.

Podvečerní čtení je určené pro dospělé posluchače
Český Brod – Městská knihovna pořádá dnes od 18 hodin adventní podvečerní živé čtení pro dospělé posluchače a čtenáře. Představí vím zajímavé autory a také knižní novinky. Přijďte s knihami přivítat adventní čas. 

Hostem bude Vaculíková
Kouřim – V rámci festivalu XI. Kouřimské poDIVování budou v kinosálu Na Střelnici promítat film Milena má problém. Hostem bude Šárka Vaculíková. Promítání filmu je naplánované na pátek od 20 hodin.

Užijte si hudební večer
Český Brod – Veronika Kroupová Landkammerová a Marie Zemanová zvou v pátek od 18 hodin na hudební program do divadla J. K . Tyla v Kollárově ulici.

Česko zpívá koledy.
Pojďte zpívat koledy!

Děti zazpívají u stromečku
Tuchoraz – Slavnostní rozsvěcení vánočního stromečku se koná v sobotu od 16 hodin před budovou obecního úřadu. Připravené jsou výtvarné dílničky pro děti a společné vystoupení dětí z mateřské školy z Tuchorazi a základní školy v Přistoupimi. 

Rozsvítí strom i lampiony
Jestřabí Lhota – Rozsvěcení vánočního stromečku je naplánované na neděli od 17 hodin. Současně se také uskuteční akce světýlka pro děti. Nezapomeňte proto doma lampiony.

Konárovičtí zvou na hody
Konárovice – Šipkaři Kosako Konárovice zvou na vepřové hody. Naplánované jsou na neděli od 10 hodin na fotbalovém hřišti.

U rozsvěcení stromu zazní rockové vánoční koledy
Tři Dvory – Rozsvěcení vánočního stromu na dětském hřišti je naplánované na neděli od 17 hodin. Přijďte si poslechnout rockové koledy v podání skupiny Blue Bucks. Zajištěné budou horké nápoje. 

Zvou na vánoční tvoření
Jevany – Na tvořivou vánoční dílnu jsou zvaní Jevanští. Konat se bude v neděli od 14 hdoin v Černokostelecké ulici v zasedací místnosti obecního úřadu. Zájemci si s sebou nemusí nic nosit, vše potřebné bude připravené.

Ilustrační foto
Silnici uzavře v prosinci oprava