Předškoláci jsou zvaní k zápisu do vitické školy

Vitice – Malotřídní škola ve Viticích zve k zápisu do prvního ročníku rodiče s dětmi předškolního věku. Zápis se koná 19. dubna od 14 do 17 hodin v budově školy. „Jsem rozhodně přesvědčený o výhodě, kterou s sebou nese sloučená výuka více ročníku,“ řekl starosta obce Luděk Urbanec. „Děti se od počátku učí respektovat jeden druhého, poznat se vzájemně a naučit se spolu být v jednom kolektivu. Stírají se rozdíly mezi mladšími a staršími,“ dodal starosta.

Začnou opravovat silnici

Býchory – Od úterý 18. dubna do pátku 28. dubna se bude opravovat silnice od mateřské školy po pilu. Nejprve dojde k odfrézování vozovky a poté k pokládce nového živičného povrchu.

Komenského park ožije Blešáky na vzduchu

Kolín – Komenského park v jarních a letních měsících ožije malými sousedskými bazary zvanými Blešáky na vzduchu. „Budou se konat u piána vždy třetí čtvrtek v měsíci,“ řekla organizátorka Zuzana Křivánková. První trh je naplánovaný na 20. dubna. Další se pak budou konat 18. května, 15. června a 24. srpna vždy od 16 do 17 hodin. „Na bleší trh pod širým nebem je možné přinést a prodat zde cokoli, co doma přebývá, nebo se jen pokochat nabídkou ostatních,“ vysvětlila organizátorka. Každý trh by měl zpestřit doprovodným program, živá hudba a občerstvení.